fbpx ...

Deze vegan avocado pesto is mijn nieuwste verslaving, zo ontzettend lekker! Pesto gemaakt van avocado is erg romig en vol van smaak. Veel lekkerder dan de normale groene pesto vind ik. Bovendien is dit pesto recept in een handomdraai gemaakt. Je gooit gewoon alle ingrediënten in je keukenmachine, even malen en klaar is Kees. Door edelgistvlokken toe te voegen krijgt deze vegan pesto een heerlijke kaassmaak, zonder dat je kaas nodig hebt.

Gebruik jij ook wel eens edelgistvlokken? Edelgist is gedeactiveerd gist, wat daardoor ook te gebruiken is in een gistvrij dieet. Het heeft een beetje een noot-kaas achtige smaak. Qua smaak vind ik edelgistvlokken te vergelijken met Parmezaanse kaas. Ik gebruik het daarom vaak door pasta’s of vervang het bij recepten waar eigenlijk kaas voor nodig is. Edelgistvlokken zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals B-vitamines. Daarnaast is het ook rijk aan eiwitten en vezels. Mijn tip: haal gewoon een grote pot in huis en gebruik het voor verschillende recepten.

 

Romige vegan avocado pesto

 

Deze vegan avocado pesto is lekker door de pasta, met zoete aardappel frietjes of als smeersel op een toastje. Ik maak hem bijna elke week en telkens zijn anderen weer verrast. Daarom weet ik zeker dat je bijna iedereen blij maakt met dit recept! Ben je op zoek naar een diner recept met avocado pesto? Probeer dan deze pasta eens.

Deze avocado pesto is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Rijk aan gezonde vetten
  • Makkelijk om te maken
  • Boordevol goede voedingsstoffen

Laat je me weten wat je van deze avocado pesto vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-avocado-pesto

vegan-avocado-pesto

vegan-avocado-pesto

Recept vegan avocado pesto

 

Bereidingstijd: 5 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

2 rijpe avocado’s
6 eetlepels edelgistvlokken
50 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
1-2 teentje(s) knoflook
Blaadjes van 1 basilicumplant
Sap van 1 citroen
Paar snufjes zout

 

Benodigdheden

Keukenmachine of staafmixer

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een romige avocado pesto. Heb je geen keukenmachine? Doe dan alles in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot pesto.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

 

info@zonderz