Vegan avocado pesto is mijn nieuwste verslaving, zo lekker! Pesto gemaakt met avocado is heel erg romig en vol van smaak. Veel lekkerder dan groene pesto, vind ik. Dit pesto recept is in een handomdraai gemaakt. Je gooit gewoon alle ingrediënten in je keukenmachine, even malen en klaar is kees. Door edelgistvlokken toe te voegen krijgt deze vegan pesto een heerlijke kaassmaak, zonder dat er kaas bij nodig is.

Edelgist is gedeactiveerd gist, wat daardoor ook te gebruiken is in een gistvrij dieet. Het heeft een beetje een noot-kaas achtige smaak. Qua smaak vind ik edelgistvlokken te vergelijken met Parmezaanse kaas. Ik gebruik het daarom vaak door pasta’s of vervang het bij recepten waar eigenlijk kaas voor nodig is. Edelgistvlokken zitten boordevol goede voedingsstoffen, zoals B-vitamines. Daarnaast is het ook rijk aan eiwitten en vezels. Mijn tip: haal gewoon een grote pot in huis en gebruik het voor verschillende recepten.

Deze vegan avocado pesto is lekker door de pasta, met zoete aardappel frietjes of als smeersel op een toastje. Ik weet zeker dat je hier anderen mee kan verrassen!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSCSONY DSC

Recept vegan avocado pesto

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje)

2 rijpe avocado’s
6 eetlepels edelgistvlokken
50 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
1-2 teentje(s) knoflook
Blaadjes van 1 basilicumplant
Sap van 1 citroen
Paar snufjes zout

Benodigdheden

Keukenmachine

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een romige avocado pesto.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.