Vaak krijg ik de vraag wat ik allemaal in mijn gezonde voorraadkast heb staan. Nou ik zal jullie eens wat vertellen, dat is een hele boel. Mijn voorraadkastje is altijd redelijk ontploft, aangezien ik een grote voorraad heb. Ik vind het fijn veel verschillende dingen in huis te hebben, zodat ik niet de deur uit hoef als ik bijvoorbeeld spontaan een cake wil bakken. Speciaal voor jullie heb ik mijn voorraadkast deze keer een beetje opgeruimd, zodat je kan zien wat ik altijd in huis heb. Van Smaakt mocht ik mijn boodschappenlijstje samenstellen en aan jullie laten zien welke producten ik gebruik. Smaakt is een biologisch merk dat heel betaalbaar is. Ze hebben enorm veel producten, van ontbijt tot diner. De producten van Smaakt zijn o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn en Jumbo.

 

Altijd op voorraad

 

Ik zorg er voor dat ik altijd voldoende havermout, dadels, pindakaas, speltmeel en kikkererwten in huis heb. Havermout gebruik ik elke dag voor het maken van havermoutpap of appeltaart muesli. Meestal doe ik pindakaas door mijn havermoutpap, dus pindakaas is bij mij ook altijd op voorraad. Verder heb ik meestal wel een voorraadje dadels in huis, om te eten als snack. Maar ook voor recepten gebruik ik vaak dadels. Speltmeel gebruik ik vooral in het weekend, bijvoorbeeld om speltpannenkoekjes te bakken of een lekkere cake van te maken. En last but not least: kikkererwten. Hummus maak ik het liefst zelf en daar zijn lekkere kikkererwten voor nodig. Ik gebruik hiervoor altijd de kikkererwten in een glazen pot, deze zijn lekker zacht en hoeft je niet zelf meer te weken.

Shop mijn favoriete producten in de webshop van Smaakt.

 

gezonde-voorraadkast

gezonde-voorraadkast

 

Verder in mijn gezonde voorraadkast

 

Wat ik verder allemaal in huis heb om te koken? Boekweit noedels, spelt pasta, kidneybonen, extra vierge olijfolie, curry pasta en natuurlijk verschillende soorten kruiden. Kruiden geven extra smaak aan een gerecht en zorgen voor wat meer pit. Paprika poeder, komijn en cayenne peper zijn mijn favoriete kruiden.

 

gezonde-voorraadkast

 

Groenten en fruit

 

Boodschappen doe ik dagelijks, waardoor ik groenten en fruit altijd vers in huis heb. Ik bedenk me ook pas de dag zelf wat ik ’s avonds ga maken en waar ik zin in heb. Natuurlijk zorg ik er voor dat mijn fruitschaal en koelkast goed gevuld zijn. Zo heb ik altijd bananen, appels en avocado’s in huis. Bananen en appels vind ik erg lekker als tussendoortje. Verder ben ik echt verslaafd aan guacamole dus avocado’s zijn bij mij niet aan te slepen. Qua groenten varieert het natuurlijk per dag, maar de groenten die ik momenteel het meest gebruik zijn pompoen, paprika en wortel.

Hopelijk kan je er weer wat inspiratie uit halen. Welke producten heb jij altijd op voorraad en welk product is onmisbaar in jouw keukenkastje? Laat het me weten in de comments!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Smaakt.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.