Misschien heb je het al wel door, maar ik ben de laatste tijd helemaal verslaafd aan poké bowls. Deze gezonde salade bowls komen oorspronkelijk uit Hawaii en zitten boordevol groenten. Nu heb ik al een aantal vegan poke bowls met jullie gedeeld, maar een poké bowl met vis ontbrak nog. Deze poké bowl met zalm en broccolirijst is veel te lekker om niet met jullie te delen. De marinade die over de zalm gaat maakt van de zalm een echt feestje. Deze poké bowl heeft een fijne Aziatische smaak, dankzij de rode peper, zeekraal en soja-dressing. Een lekker recept om te maken als lunch of diner.

 

Poké bowl met zalm en broccoli rijst

 

Het recept van deze poké bowl met zalm is bedacht door Renske van Cooked by Renske. Renske is een echte ster in de keuken en creëert de heerlijkste gerechten. Samen gingen we een dagje kokkerellen en fotograferen, met deze lekkere poké bowl als resultaat. Wist je trouwens dat deze poké bowl boordevol goede voedingsstoffen zit? Zo is de bowl rijk aan vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten. Daarnaast is het recept koolhydraat arm, vanwege de broccolirijst. Een handig recept dus als je dus wat minder koolhydraten wilt eten.

Laat je me weten wat je van deze poké bowl met zalm en broccoli rijst vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

poke-bowl-met-zalm

poke-bowl-met-zalm

 

Recept poké bowl met zalm en broccolirijst

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Een halve broccoli
200 gram verse zalm (in blokjes)
1 wortel (geraspt)
40 gram rode kool
30 gram zeekraal
Handje kiemgroenten
Eetlepel sesamzaadjes

Marinade voor de zalm
1 eetlepel miso
2 theelepels sojasaus
1 teentje geraspte knoflook
Scheutje water

Dressing voor de salade
2 eetlepels sojasaus
Halve rode peper, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
Sap van een 1/2 limoen
1 theelepel sesamolie
2 theelepels honing
2 theelepels rijstazijn
Paar druppels vissaus

 

Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Voeg water toe zodat het qua dikte op een sausje lijkt. Marineer de zalmblokjes, dek af en zet een halfuur in de koelkast.

2. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Laat even afkoelen en maal deze daarna in de keukenmachine tot rijst.

3. Snijd de rode kool in dunne reepjes.

4. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Proef en kijk even of er nog wat extra limoensap of honing aan toegevoegd moet worden.

5. Doe de broccolirijst, gemarineerde zalm, wortel, rode kool en zeekraal in een kom zoals op de foto.  Breng op smaak met de dressing en garneer de poké bowl met kiemgroenten, sesamzaad en wat ringetjes rode peper.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz