Deze gezonde havermout koekjes met chocolade zijn makkelijk om te maken en bovendien ook erg lekker. Ben jij ook #teamhavermout? Ik eet het al jaren al ontbijt en kan eigenlijk niet meer zonder. Zelfs als ik op vakantie ga stop ik vaak een paar zakken havermout in mijn backpack. Daarom leek het mij leuk om weer eens een nieuw recept met havermout te maken, namelijk deze havermout koekjes met chocolade. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten toch al in huis. Zo kan je gelijk aan de slag! Voor dit recept gebruikte ik havermout, welke ik even in mijn keukenmachine fijn heb gemaald tot havermeel. Heb je geen keukenmachine? Dan kan je havermeel ook gewoon kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Havermout zit boordevol B-vitamines en is een bron van complexe koolhydraten. Zelf havermout koekjes maken is helemaal niet ingewikkeld, dat bewijst dit recept wel. Misschien heb je de meeste ingrediënten al in je keukenkastje staan en kun je gelijk aan de slag.

 

Gezonde havermout koekjes met chocolade

 

Deze koekjes zijn nét wat lekkerder dan de standaard havermout koekjes. Waarom? Omdat er pure chocolade overheen zit natuurlijk! Alles is veel lekkerder met chocolade. Bovendien zit pure chocolade ook boordevol goede voedingsstoffen. Vanwege het hoge cacaopercentage geeft het je een happy mood en daarnaast zit het ook boordevol antioxidanten. Ook geeft het Voedingscentrum aan dat het goed is om dagelijks 10 gram pure chocolade te eten, aangezien dit een gunstig effect heeft op je bloedvaten. Voldoende redenen om deze havermout koekjes te bakken en te genieten zonder schuldgevoel! Oh en heb je een glutenallergie? Vervang de havermout dan door glutenvrije havermout en mix deze met een keukenmachine tot meel. Zo kan je toch gewoon genieten van deze gezonde havermout koekjes. 

Deze havermout koekjes met chocolade zijn:

  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken
  • Bevat B-vitamines
  • Boordevol gezonde vetten

Laat je me weten wat je van deze havermout koekjes met chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

havermout-koekjes-chocolade

 

Recept havermout koekjes met chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 6 koekjes)

75 gram havermeel
2 eetlepels 100% puur pindakaas
1 ei
50 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
50 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Mengkom
Mixer of garde

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe het ei in een mengkom en klop deze een minuut. Voeg daarna het havermeel, de pindakaas, de kokosbloesemsuiker, de kaneel en het bakpoeder doe en mix goed door elkaar met een mixer of je handen.

3. Rol 6 balletjes van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Duw ze zachtjes plat met je handen.

4. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen.

5. Smelt de chocolade au bain marie. Schep wat chocolade op een theelepel en giet dit in dunne lijntjes over de koekjes.

6. Laat de havermout koekjes nog even 15 minuten afkoelen in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.

Kan je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Bestel dan het Genieten Zonder Zooi ebook boordevol gezonde recepten en een voedingsschema voor 14 dagen. 

 

havermout-koekjes-chocolade