SONY DSC

Deze gezonde havermout koekjes met chocolade zijn makkelijk om zelf te maken en bovendien ook erg lekker. Je hebt maar zeven ingrediënten nodig voor deze havermout koekjes en waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten al in huis. Natuurlijk bevatten deze koekjes havermout, wat ik fijn heb gemalen in de keukenmachine tot havermeel. Verder bevatten deze gezonde koekjes ook nog pindakaas, ei, kokosbloesemsuiker, kaneel, bakpoeder en pure chocolade. Zelf havermout koekjes maken is helemaal niet ingewikkeld, dat bewijst dit recept wel. Misschien heb je de meeste ingrediënten al in je keukenkastje staan en kun je gelijk aan de slag.

Deze koekjes zijn net wat lekkerder dan gewone havermout koekjes omdat er pure chocolade overheen zit. Ik ben dol op pure chocolade. Niet alleen omdat het erg lekker is, maar ook omdat het veel goede voedingsstoffen bevat. Zo staat chocolade er bekend om dat het je een happy mood geeft en boordevol antioxidanten zit. Ook geeft het Voedingscentrum zelfs aan dat het goed is om elke dag 10 gram pure chocolade te eten, aangezien dit een gunstig effect heeft op je bloedvaten. Voldoende redenen dus om deze havermout koekjes te bakken en lekker te genieten zonder schuldgevoel.
Ik maak havermeel altijd zelf door havermout een paar minuten te mixen tot meel in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben, dan kun je havermeel ook gewoon kopen in de supermarkt. Heb je een glutenallergie? Vervang de havermout dan door glutenvrije havermout.

Laat je me weten wat je van deze havermout koekjes met chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

havermout-koekjes-chocolade

havermout-koekjes-chocolade

 

Recept havermout koekjes met pure chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 6 koekjes)

75 gram havermeel
2 eetlepels 100% puur pindakaas
1 ei
50 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
50 gram pure chocolade

 

Benodigdheden

Oven
Mengkom
Mixer of garde

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe het ei in een mengkom en klop deze een minuut. Voeg daarna het havermeel, de pindakaas, de kokosbloesemsuiker, de kaneel en het bakpoeder doe en mix goed door elkaar met een mixer of je handen.

3. Rol 6 balletjes van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Duw ze zachtjes plat met je handen.

4. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen.

5. Smelt de chocolade au bain marie. Schep wat chocolade op een theelepel en giet dit in dunne lijntjes over een koekje.

Versier op deze manier alle koekjes. Laat de havermout koekjes 15 minuten afkoelen in de koelkast, zodat de chocolade hard wordt.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Latest posts by Zonderzooi

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.