Ontbijt met deze heerlijke appeltaart muesli en je dag kan niet meer stuk. Zelf muesli maken is helemaal niet ingewikkeld. Je hebt alleen wat granen, zaden en gedroogd fruit nodig om zelf muesli te maken. Voor deze appeltaart muesli gebruikte ik havermout, chia zaad, lijnzaad, kokos, kaneel, rozijnen en gedroogde appelchips. De rozijnen in combinatie met kaneel en appelchips zorgen voor een echte appeltaart smaak. Misschien heb je de meeste ingrediënten al wel in huis, dan kun je gelijk aan de slag met dit ontbijt recept.

Deze appeltaart muesli bevat een fijne mix van goede voedingsstoffen. Zo zorgt de havermout voor complexe koolhydraten, waardoor je lang verzadigd bent. Lijnzaad en chia zaad barst van de gezonde vetten, eiwitten en vezels. Bovendien zorgt de kaneel in de appeltaart muesli niet alleen voor een lekkere smaak, maar ook voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daardoor heb je na het eten van deze muesli een lange tijd geen honger. Voldoende redenen dus om deze appeltaart muesli te maken.

Wanneer je ‘s ochtends niet veel tijd hebt, kun je ook bircher muesli maken. Bircher muesli is eigenlijk een beetje hetzelfde als overnight oats, maar dan met muesli. Schep 5 eetlepels muesli in een bakje en voeg daar 150 ml kokosyoghurt aan toe. Roer het even goed door elkaar en laat de muesli een nacht in de koelkast staan. De volgende dag is het een dikke pap geworden, die je bijvoorbeeld erg makkelijk mee kunt nemen in de trein.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

SONY DSC

 

Recept appeltaart muesli

 

Ingrediënten
(Voor een grote pot muesli)

200 gram havermout
3 eetlepels chia zaad
3 eetlepels lijnzaad
3 eetlepels kokos
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels rozijnen
Handje gedroogde appelchips

 

Bereiding

1. Doe de havermout in een grote weckpot. Voeg daarna chia zaad, lijnzaad, kokos, kaneel en rozijnen toe. Breek de appelchips in stukjes en voeg ook toe.

2. Roer of schud alles goed door elkaar en klaar is de appeltaart muesli. Je kunt de muesli een lange tijd in een afgesloten weckpot bewaren.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.