Het leek me leuk om een keer een vegetarisch weekmenu met jullie te delen. Een weekmenu waar je inspiratie uit kunt op doen om de hele week lekker te eten. Volgende week (5 t/m 11 maart) is het De Nationale Week Zonder Vlees. Ik wil jullie laten zien dat een weekje zonder vlees echt geen ramp is. Geen vlees eten is goed voor het milieu, de dieren en ook voor je lichaam. Door 7 dagen geen vlees te eten bespaar je 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 kip en 7 maanden werk voor een boom. Daar schrok je van he? Probeer je daarom eens bewuster te zijn en te kiezen voor een week zonder vlees.

Voor dit vegetarische weekmenu stelde ik een menu samen met verschillende soorten recepten, van Pad Thai tot risotto. De recepten zijn van verschillende foodbloggers, omdat ik het leuk vond ook eens wat andere bloggers aan jullie voor te stellen. Ga snel aan de slag met boodschappen, zo kun jij de hele week lekker zonder vlees eten. Veel kookplezier!

Maandag

Pad Thai met vegetarische kipstukjes van Daliskitchen.

vegetarisch-weekmenu

Dinsdag

Bieten tortilla’s met avocado en geitenkaas van Jennifer Krijnen.

vegetarisch-weekmenu9

Woensdag

Sesamnoedels met tempeh van Wildgroei.

vegetarisch-weekmenu6

Donderdag

Pinda curry met bloemkool en kikkererwten van Personal Foodcoaching.

vegetarisch-weekmenu5

Vrijdag

Groene pesto risotto met huttenkaste van Beaufood.

vegetarisch-weekmenu7

Zaterdag

Bieten galette met geitenkaas van Uit Paulines Keuken.

vegetarisch-weekmenu2

Zondag

Vegan poké bowl met tempeh en avocado van Zonderzooi.

SONY DSC

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

info@zonderz