Havermoutpap met pindakaas en chocolade, ik ben er dol op! Zoals je misschien al las in mijn laatste eetdagboek ben ik verslaafd aan havermoutpap. Al jaren eet ik het elke morgen als ontbijt en nog steeds ben ik er niet op uitgekeken. Dit recept voor havermoutpap is net wat lekkerder als de standaard ontbijt recepten, zeg maar gerust héél erg lekker. De pure chocolade smelt namelijk over de havermoutpap, waardoor je gezonde ontbijt een groot feest wordt. In combinatie met pindakaas, banaan en kaneel is de havermoutpap ook erg lekker.

Havermoutpap is voor mij het ideale ontbijt, omdat het veel energie geeft en er voor zorgt dat je lange tijd verzadigd bent. De laatste tijd hoor je ook veel tegenreactie over havermoutpap, aangezien het veel calorieën bevat. Dat heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid havermout je neemt en met de toppings die je op de havermoutpap doet. Nu bevat deze havermoutpap wat meer toppings, waardoor het ook meer calorieën bevat. Zo simpel is het. Versier je de havermoutpap alleen met wat frambozen en blauwe bessen, dan valt het erg mee met de calorieën. Maar soms wil je gewoon even een feestje maken van je ontbijt, toch? Dan is deze havermoutpap met pindakaas en chocolade zeker het proberen waard. Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van havermout? Die heb ik even voor je op een rijtje gezet.

 

Gezondheidsvoordelen havermout

 

♥ Havermout is rijk aan B-vitamines
♥ Het is een bron van vezels
♥ Havermout bestaat uit langzame koolhydraten, die zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel
♥ Het is van nature glutenvrij
♥ Havermout werkt cholesterol verlagend en beschermt tegen hart- en vaatziekten

Genoeg redenen dus om wat vaker te ontbijten met havermoutpap. En mocht je nog wat meer willen maken met havermout, dan is deze havermoutcake met frambozen ook erg lekker.

Laat je me weten wat je vandeze havermoutpap met pindakaas en chocolade vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

havermoutpap-met-pindakaas-en-chocolade

havermoutpap-met-pindakaas-en-chocolade

 

Recept havermoutpap met pindakaas en chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram havermout
500 ml kokos & rijst drink
20 gram pure chocolade 85%
2 eetlepels 100% puur pindakaas
20 gram hazelnoten
1 banaan
Snufje kaneel

 

Benodigdheden

Oven
Steelpan

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Rooster de hazelnoten 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze daarna even afkoelen.

3. Doe de havermout met kokos en rijst drink in een pannetje en breng aan de kook. Blijf constant doorroeren en kook op laag vuur, zodat de pap niet gaat pruttelen. Kook de havermoutpap ongeveer 5-10 minuten. Hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt.

4. Verdeel de havermoutpap over twee kommetjes. Garneer de pap met plakjes banaan, geroosterde hazelnoten, fijngehakte pure chocolade, pindakaas en kaneel.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.