fbpx

Vaak wordt er aan mij gevraagd wat ik allemaal eet op een dag. Daarom vond ik het weer eens tijd om mijn eetdagboek met jullie te delen. Deze keer heb ik mijn eetdagboek doordeweeks bijgehouden, zodat je kan zien wat ik eet op normale dagen. Doordeweeks probeer ik altijd zo min mogelijk ‘zooi’ te eten, zodat ik in het weekend wat meer kan genieten van dingen zoals ijs of pizza. Op die manier blijf ik lekker in balans en voel ik me ook niet schuldig wanneer ik iets ongezonds eet.

Sinds een tijdje ben ik steeds meer plantaardig aan het eten. Ik ben al bijna een jaar gestopt met vlees eten, maar tegenwoordig eet ik ook zo min mogelijk dierlijke producten. Ik eet nog wel vis, dus vegan ben ik zeker niet. Mijn belangrijkste reden om meer plantaardig te eten is vooral dat ik me er gewoon erg goed bij voel. Bovendien vind ik het een uitdaging om elke dag weer gevarieerd te eten, zonder dat daar dierlijke producten aan te pas komen. Ook zorg ik er voor dat ik dagelijks de juiste voedingstoffen binnen krijg door afwisselend te eten.

Naast gezond eten vind ik het belangrijk dat koken niet te veel tijd kost. Dat heb je misschien wel gemerkt aan mijn recepten, alles staat vaak binnen een kwartiertje op tafel. In het weekend kook ik graag wat uitgebreider, maar doordeweeks houd ik het lekker simpel. Met dit eetdagboek wil ik je laten zien dat je ook gezond kunt eten wanneer je weinig tijd hebt. Lees je mee?

Dinsdag

Ontbijt
Als ontbijt eet ik havermoutpap met blauwe bessen en een blokje vegan pure chocolade. Daarbij drink ik een grote kop verse gemberthee. Mijn havermoutpap maak ik altijd op dezelfde manier, namelijk met 50 gram havermout en 200 milliliter kokos en rijst drink. Dit geeft een lekkere kokossmaak aan de havermoutpap.

Tussendoor
‘s Ochtends heb ik drie verschillende klanten, waarbij ik bij elke klant een kop thee drink. Tussendoor smikkel ik van een zelfgemaakt havermout koekje met rozijnen.

Lunch
Als lunch neem ik twee dikke sneeën Liefde & Passie brood. Deze boterhammen beleg ik met een halve avocado, een klein beetje feta en verse peterselie.

SONY DSC

Tussendoor
Als snack eet ik een medjoul dadel. Daarna drink ik een kop thee bij een klant en net voor het avondeten eet ik nog een rijstwafel met pindakaas.

Diner
Er staat nog wat broccoli-courgette soep in mijn koelkast van de vorige dag, dus dit eet ik als diner. Ik neem twee kommen en garneer dit met een beetje kokosmelk en verse peterselie. Na het avondeten doe ik nog een uurtje yin yoga, een rustige yogavorm waarbij alles lekker gestretcht wordt.

Woensdag


Ontbijt
Time to sweat! Mijn dag begin ik vandaag met 1,5 uur yoga van Boho Beautiful. De laatste tijd doe ik steeds meer yoga workouts van Boho Beautiful, heerlijk om de dag mee te starten. Daarna is het tijd voor mijn ontbijt, havermoutpap met een halve bevroren banaan, blauwe bessen en pindakaas. Daarbij drink ik twee koppen verse gember thee.

Tussendoor
Als snack neem ik een handje blauwe bessen en even later eet ik nog een medjoul dadel.

Lunch
Voor de lunch maak ik een buddha bowl, waarvan je het recept hier kunt vinden. Dit is een salade met spinazie, zoete aardappel, kidneybonen, paprika, wortel, dadels en peterselie. De dressing maak ik met olijfolie, limoen en ahorn siroop. Daarbij drink ik twee koppen verse gemberthee.

Tussendoor
Tussendoor eet ik een halve wortel en een handje cherrytomaten. Ook drink ik twee koppen verse gemberthee.

Diner
Ik ben dol op curry’s in de winter, dus vandaag staat er een Indiase curry op het menu. De curry maak ik met korma curry pasta, ui, knoflook, gember, chilipeper, paprika, kokosmelk en spicy tempeh. Verder eet ik nog wat boekweitnoedels bij de curry en drink ik een glas water.

‘s Avonds
Een paar uur na het avondeten neem ik nog twee koppen sinaasappel-gember thee van Yogi.

Donderdag


Ontbijt
Ik start mijn dag met een uurtje yoga. Daarna is het tijd voor mijn ontbijt: havermoutpap met een halve appel, pindakaas en kaneel. Dit smaakt een beetje als appeltaart, heerlijk. Het recept vind je hier. Bij mijn ontbijt drink ik nog twee koppen sinaasappel-gember thee.

Tussendoor
Vandaag heb ik weer een drukke ochtend met online coaching, waarbij ik tussen de consulten door snel een Nakd reep naar binnen werk. Ook drink ik nog een glas verse gember thee.

Lunch
Ik fotografeer een smoothiebowl voor mijn blog, die ik daarna opeet als lunch. Deze smoothiebowl bevat banaan, blauwe bessen, frambozen, kokos & rijst melk en amandelpasta. De smoothiebowl garneer ik met blauwe bessen, kokos en pecannoten.

SONY DSC

Tussendoor
Ik eet een stukje appeltaart als tussendoortje. Oké, eigenlijk een heel groot stuk. Zo lekker! Daarbij drink ik nog een kop groene thee.

Diner
‘s Avonds ga ik bij mijn ouders eten en maakt mijn moeder een recept uit het kookboek Plenty van Ottolenghi. Dit zijn geroosterde wintergroenten met verse tijm en rozemarijn. De groenten in dit recept zijn pastinaak, zoete aardappel, paprika, winterpeen, tomaat, knoflook en rode ui. De dressing die er na het roosteren overheen gaat bestaat uit olijfolie, limoensap, ahorn siroop en een beetje mosterd. Daarbij drink ik twee glazen water.

‘s Avonds
Net na het avondeten eet ik nog een lepel pindakaas uit de pot. Ja, ik ben verslaafd aan pindakaas.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)