Deze chocolade hartjes zijn leuk om te maken voor Valentijnsdag. Niet alleen om aan je lief te geven, maar ook om je vriendinnen of ouders blij mee te maken. Je hebt voor dit Valentijnsdag recept maar weinig ingrediënten nodig en toch is het een erg lief gebaar. Bovendien zijn deze chocolade hartjes ook super gezond, aangezien ze gemaakt zijn van pure chocolade, pistachenoten, pecannoten, goji bessen en chia zaden. 

 

Chocolade hartjes voor ValentijnsdagChocolade bevat een stofje dat je een happy mood geeft. Daarom zijn zoveel vrouwen dus ook dol op chocolade. Wist je dat je het beste kunt kiezen voor pure chocolade? Hoe meer cacao een chocoladereep bevat, hoe beter voor je lichaam. Cacao barst namelijk van de antioxidanten, welke het huidverouderingsproces tegen gaan. Nog meer redenen dus om vaker te genieten van een blokje pure chocolade. Door toevoeging van noten en superfoods worden deze chocolade hartjes ook lekker crunchy. Snel maken dus!

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chocolade-hartjes

 

Recept chocolade hartjes

 

Ingrediënten
(Voor 6 chocolade hartjes)

80 gram pure chocolade
15 gram pistachenoten
15 gram goji bessen
15 gram pecannoten
15 gram chia zaden

 

Benodigdheden

6 siliconen cupcake vormpjes in hartvorm

 

Bereiding

1. Hak de pistache- en pecannoten fijn met een mes.

2. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie of met de magnetron. Wanneer je de chocolade in een schaaltje in de magnetron smelt, is het belangrijk om de chocolade elke 20-30 seconden door te roeren. Na een paar minuten is de chocolade zacht geworden.

3. Verdeel de gesmolten chocolade over de siliconen vormpjes. Verdeel de pistachenoten, pecannoten, goji bessen en chia zaden er overheen.

4. Laat de chocolade hartjes een kwartier in de koelkast hard worden. Daarna kun je ze heel voorzichtig uit de vormpjes drukken.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz