Kun je wel wat lunch inspiratie gebruiken? Avocado toast is je new best friend! In veel landen is het ontzettend populair om te ontbijten of lunchen met een avocado toast. Een avocado toast is eigenlijk gewoon een boterham met daarop avocado. Soms is deze boterham gegrild, ik vind het ook erg lekker om te kiezen voor vers gebakken brood. Op de een of andere manier zijn wij niet zo gewend aan avocado op brood, terwijl het echt heerlijk is. Avocado is rijk aan gezonde vetten en bovendien enorm smeuïg. De combinatie met feta en peterselie maakt het lekker fris. Een gezond recept dat binnen een handomdraai gemaakt is.

Eigenlijk kun je dit niet eens een recept noemen, aangezien je hebt maar vier ingrediënten nodig hebt. Toch zijn er vaak mensen die aan mij vragen of ik niet wat vaker lunchrecepten kan delen. Vandaar dat ik nu deze makkelijke avocado toast met jullie deel. Wist je dat avocado, net zoals alle onverzadigde vetten, ook erg goed is voor een gezond hart? Gebruik dus wat vaker avocado door je maaltijden, dan is je lichaam ook weer blij.

Laat je me weten wat je van deze avocado toast met feta vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

avocado-toast

avocado-toast

Recept avocado toast met feta

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon)

2 sneeën volkoren brood (Liefde & Passie brood is mijn favoriet)
1 avocado
20 gram feta of witte saladekaas
Paar blaadjes verse peterselie

 

Bereiding

1. Snijd de avocado open, verwijder de pit en pel de schil er voorzichtig af.

2. Leg de helften avocado met de holle kant naar binnen en snijd met een scherp mesje hele dunne plakjes. Verdeel deze plakjes over twee boterhammen en garneer met feta en peterselie.

Tip: Je kunt de avocado op smaak brengen met een extra snufje zeezout.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.