fbpx ...

Deze curry met pompoen is heerlijk voor in de winter. Deze curry bevat ook zoete aardappel en pindakaas. Ja, je leest het goed! Ik ben dol op pindakaas en door dit toe te voegen aan een curry wordt deze lekker vol van smaak. Tijdens mijn reis door Sri Lanka leefde ik bijna op een soort van curry-dieet. Elke dag curry, je hoort mij niet klagen hoor. Momenteel ben ik echt in de pompoenfase en eet ik veel pompoen. Pompoensoep, pompoen hummus, I love it! Daarom kon het recept van deze curry met pompoen dus ook niet ontbreken op mijn blog.

 

Curry met pompoen, zoete aardappel en pindakaas

 

Deze curry met pompoen is heerlijk zoet en romig van smaak. De kaneel geeft de curry bovendien een Sri Lankaanse twist, aangezien in Sri Lanka vaak kaneel wordt gebruikt in de keuken. Overigens is deze curry ook vegan, wat fijn is als je probeert wat minder vlees of vis probeert te eten. De groenten zorgen voor een verzadigd gevoel en vanwege de pindakaas is de curry toch rijk aan eiwitten!

Ook bevat deze curry zoete aardappel. Ben jij ook zo dol op zoete aardappels? Deze oranje aardappelen hebben een lage glycemische index, wat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Daardoor grijp je ‘s avonds minder snel naar een reep chocolade. Win-win dus! Je hoeft ook geen rijst te koken bij deze curry, aangezien er al zoete aardappels in zitten. Daarom heb je ook maar één pan nodig voor dit recept. Scheelt weer een berg afwas, fijn he?

Deze curry met pompoen en zoete aardappel is:

  • 100% vegan
  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • Boordevol vitaminen en mineralen

Laat je me weten wat je van deze curry met pompoen vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

curry-met-pompoen

curry-met-pompoen

curry-met-pompoen

 

Recept curry met pompoen, zoete aardappel en pindakaas

 

Bereidingstijd: 35-40 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

400 gram biologische pompoenblokjes
1 winterpeen
300 gram zoete aardappel
1 rode ui
2 teentjes knoflook
400 ml kokosmelk
200 ml water
3 eetlepels rode curry pasta
2 eetlepels 100% puur pindakaas
1 theelepel kaneel
Handje verse koriander
Scheutje olijfolie
Snufje zout

 

Bereiding

1. Snijd de ui en knoflook fijn. Was de zoete aardappel en snijd deze met schil in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes.

2. Doe een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook goudbruin. Voeg daarna de pompoenblokjes, zoete aardappel, wortel, kokosmelk, curry pasta en water toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten pruttelen op laag vuur.

3. Roer ten slotte de pindakaas en kaneel door de curry en breng op smaak met zout.

4. Verdeel de curry over vier borden en garneer met verse koriander.

Tip: Gebruik biologische pompoenblokjes, hier zit veel meer smaak aan dan gewone pompoenblokjes. Je kunt ook 3/4 van een kleine pompoen nemen en deze zelf in blokjes snijden.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz