fbpx ...

Ben je benieuwd wat de leukste Sri Lanka hotspots zijn? Dan is deze lijst met mijn favoriete restaurants en hotspots in Sri Lanka iets voor jou. In december reisde ik zelf een maand door Sri Lanka. Een prachtig land met mooie natuurgebieden, lieve locals en natuurlijk ook veel lekkere restaurants. Op elke straathoek vind je curry’s, dahl en coconut pancakes. Local food is echt het proberen waard in Sri Lanka. Daarnaast zie je ook steeds meer hippe eettentjes, voor als je even genoeg hebt van alle curry’s. Hier kun je terecht voor gezonde salades of tropische smoothiebowls. In deze blog vind je al mijn favoriete Sri Lanka hotspots en restaurants op een rijtje. Veel leesplezier!

 

Sri Lanka hotspots en restaurants

 

Ella

 

Cafe Chill

Cafe Chill is echt de place to be in Ella. Een gezellig restaurant met twee verdiepingen, waar het elke avond stampvol zit met backpackers. Hoewel het restaurant niet goedkoop is voor Aziatische begrippen, is het eten wel heerlijk. De menukaart van Cafe Chill is erg divers, zo kun je uit elke cultuur wel een maaltijd vinden. Fijn als je een keer een goede Italiaanse pasta of burger wilt eten. Mijn favoriet op het menu was de lumprais. Een curry verpakt in bananenblad met veel groenten, kokosnoot sambal en papadums. Ook voor heerlijke desserts moet je hier zijn, van homemade tiramisu tot passievrucht cheesecake. Hmm!

 

Matey Hut

Bij Matey Hut deed ik een kookcursus en smulde ik daarna van de lekkerste curry’s ooit. Daarom kan deze kookcursus zeker niet van mijn lijstje ontbreken. Tijdens de kookcursus maak je zes soorten curry’s, kokosnoot sambal, roti en papadums. Alles wordt bereid met verse ingrediënten en de recepten zijn allemaal vegetarisch. Samen met andere reizigers bereid je het eten en na 1,5 uur kokkerellen is het tijd om aan te vallen. De recepten krijg je mee naar huis, zo kun je thuis ook je vrienden verassen met een Sri Lankaanse maaltijd.

 

matey-hut-ella

 

Mirissa

 

Aloha Coffee Cafe

Bij Aloha Coffee Cafe hebben ze veel gezonde smoothies, vers belegd brood en kleurrijke smoothiebowls. De smoothiebowl met banaan en pindakaas was mijn favoriet. Pindakaas vind je niet veel in Sri Lanka, daarom was ik blij dat het eindelijk ergens op de menukaart stond. Verder staan er nog veel meer soorten smoothiebowls op het menu, zoals een chocolade smoothiebowl of een smoothiebowl met verse mango, ananas en passievrucht. Verder kun je hier ook uitgebreid lunchen met bruin brood en verschillende toppings.

 

Zephyr

Zephyr is de ultieme plek om neer te ploffen tijdens zonsondergang. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht over de zee en kun je de zon zien ondergaan. Een leuke plek om samen te genieten van een sunset cocktail of een lekker hapje eten. Het eten bij Zephyr is goed verzorgd en er is ook veel keus. Hier hebben ze onder andere gegrilde tonijn, frisse salades, tempura veggies en vega burgers. Dit is zo’n plek waar je het liefst alles van de kaart wel wilt proberen, want het klinkt veel te lekker allemaal. Mijn tip: ga er gewoon een keer terug om de rest van het menu te proberen.

 

Shady Lane

Shady Lane in Mirissa is een fijn tentje voor alle healthy food lovers. Hier kun je ontbijten met een tropische smoothie bowl en genieten van een verse kokosnoot. Zoals de naam al zegt zit je hier in de schaduw, een fijne plek om de hitte even te ontvluchten. Ook heeft Shady Lane vers gebakken bruin brood. Bruin brood is sowieso al moeilijk te verkrijgen in Sri Lanka en dit brood smaakte ook nog eens heerlijk. Mijn favoriet hier was bruin brood met mashed avocado en een gepocheerd eitje.

 

sri-lanka-hotspots

sri-lanka-hotspots

 

Tandoori Hut

Als je dol bent op curry’s dan is Tandoori Hut de plek waar je moet zijn. Hier serveren ze voornamelijk Indiase curry’s, deze zijn wat dikker dan Sri Lankaanse curry’s. Denk aan curry tikka masala, curry madras of curry met mango en cashewnoten. Ik zat een week in Mirissa en ben vier keer bij Tandoori Hut gaan dineren. Dat zegt wel wat, toch? Alle curry’s worden geserveerd met naanbrood, wat je lekker in de curry kunt dippen. Boven in het restaurant kun je knus zitten en genieten van je Indiase maaltijd.

 

Weligama

 

Ceylon Sliders

Een van de hipste eettentjes in Sri Lanka is Ceylon Sliders. Een toffe plek waar ik bijna dagelijks ging lunchen. De menukaart is klein, maar er is voldoende keus voor een lazy brunch. Denk aan homemade granola met kwark en tropisch fruit, een vegan salade met geroosterde pompoen en bietenhummus of volkorenbrood met mashed avocado en een gepocheerd eitje. Ook de brownie van Ceylon Sliders is een aanrader. Altijd fijn om jezelf te verwennen als je op vakantie bent, toch? Daarnaast bieden ze ook elke dag rooftop yoga aan. Klik hier voor alle info over yoga bij Ceylon Sliders.

 

ceylon-sliders-weligama

ceylon-sliders-weligama

 

Meewhita Cool Spot

Dit local tentje staat bekend om zijn heerlijke curry’s. De plastic tafeltjes en bloemenkleden zijn misschien niet erg fancy, maar het eten is echt heerlijk. Ik probeerde de vegetarische curry en begaf me even in de hemel. De curry bestaat uit een groot bord met verschillende soorten curry’s, zoals pompoen curry, dahl en een spicy curry met sperziebonen. Alles wordt vers bereid en dat proef je. Bij elke curry krijg je ook papadums, dunne krokante crackers die je in de curry kunt dippen. Ook kun je bij Meewhita Cool Spot terecht voor meer local food, zoals noedels met kip of kokosnoot pannenkoekjes.

 

Hangtime

Hangtime is een hostel en restaurant in één. Een leuke plek om mensen te ontmoeten en een lekker hapje te eten. Bij Hangtime hebben ze veel Westers eten, zoals (vega) burgers, goedgevulde wraps, falafel en salades. Ook heb je hier een mooi uitzicht over de zee en kun je tijdens je lunch even koekeloeren naar alle surfers. De vegetarische burger met courgette vond ik echt een aanrader, ook de frietjes die erbij geserveerd werden waren perfect. Het enige nadeel is dat je pas diner kunt bestellen vanaf 18.00. Houd daar dus even rekening mee als je na een dagje strand wat wilt eten. 

 

weligama-sri-lanka

 

Galle

 

Poonie’s Kitchen

Bij Poonies Kitchen staan groenten in de hoofdrol. Ik bestelde de Thali salade (aanrader!) en was enorm verrast door de verschillende smaken op mijn bord. De salade werd geserveerd met gegrilde pompoen, een frisse bietendip en verse tomatensalsa. Verder staat het menu boordevol lekkere gerechten, zoals pompoen fritters, geitenkaas-ui taartjes of noedels met verse garnalen. Een leuke plek om uitgebreid te lunchen tijdens een dagtrip naar Galle. Tip: tegenover Poonies Kitchen zit een Italiaanse ijscoboer waar ze verrukkelijk ijs hebben.

 

Hikkaduwa

 

Salty Swami’s

Mijn favoriete eettentje in Sri Lanka was Salty Swami’s. Hier kon ik echt elke dag wel eten, zo lekker! Wat ik zo leuk vond was dat ze hier een mix serveren van hippe gerechten gecombineerd met local food. Denk aan een vegan bieten-dahl burger of homemade roti met scrambled eggs en sambal. Het eten is hier echt top en bovendien is het een gezellige plek om te ontbijten of lunchen. Goede salades zijn vaak lastig te verkrijgen in Sri Lanka, daarom was ik erg blij met Salty Swami’s. De salade met guacamole, hummus en gegrilde pompoen is ook een aanrader.

 

sri-lanka-hotspots

sri-lanka-hotspots

Hopelijk heb je zo voldoende inspiratie voor lekkere restaurants en hotspots in Sri Lanka! Heb je nog vragen over dit mooie land? Stel ze mij dan in de comments!

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz