Met dit frisse weer eet ik het liefst iedere dag soep. Deze champignonsoep met tijm is momenteel mijn favoriete recept voor koude dagen. De combinatie van champignons en tijm is always a winner. Zo maakte ik laatst ook een lekkere tapenade met champignons, tijm en truffelolie. Maar even terug naar deze heerlijke soep boordevol champignons. In januari hebben veel mensen goede voornemens en dan is soep echt ideaal. Soep bevat weinig calorieën, veel groenten en bovendien maakt het je lekker warm vanbinnen. Ik maak vaak een grote pan soep zodat ik daar meerdere dagen van kan eten. Vaak is soep na een dag veel lekkerder omdat de smaak dan goed doortrokken is.

Deze soep is ook nog eens goed voor een happy healthy body. De soep zit boordevol champignons, die barsten van de goede voedingstoffen. Zo zijn champignons rijk aan vitamine B12 en werken ze ontstekingsremmend. Vegetariërs hebben vaak een tekort aan vitamine B12. Deze vitamine zit namelijk vooral in dierlijke producten. Daarom is het voor vegetariërs goed om wat vaker champignons te eten, op die manier krijgen ze makkelijk hun vitamine inname binnen. Maar ook als je geen vegetariër bent is deze soep nog steeds goed voor je lichaam en bovendien erg lekker.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Recept champignonsoep met tijm

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

600 gram kastanje champignons
800 ml water
250 ml Rice Cuisine (Alpro)
1,5 blokje knoflook & kruiden bouillon (Zonnatura)
1 rode ui
2 teentjes knoflook
10 takjes verse tijm
Scheutje olijfolie

Bereiding

1. Spoel de champignons af met water of boen ze met een champignonborsteltje. Snijd ze daarna in dunne plakjes.

2. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak beide goudbruin.

3. Voeg daarna de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.

4. Voeg het water, de rijstroom en bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 minuten.

5. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Garneer de soep met nog wat extra verse tijm.

Tip: Serveer de soep met een scheutje truffelolie.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.