fbpx ...

Met dit frisse weer eet ik het liefst iedere dag soep. Deze champignonsoep met tijm is momenteel mijn favoriete recept voor koude dagen. De combinatie van champignons en tijm is always a winner. Zo maakte ik laatst ook een lekkere tapenade met champignons, tijm en truffelolie. Maar even terug naar deze heerlijke soep boordevol champignons. In januari hebben veel mensen goede voornemens en dan is soep echt ideaal. Soep bevat weinig calorieën, veel groenten en bovendien maakt het je lekker warm vanbinnen. Ik maak vaak een grote pan soep zodat ik daar meerdere dagen van kan eten. Vaak is soep na een dag veel lekkerder omdat de smaak dan goed doortrokken is.

 

Champignonsoep met tijm

 

Deze soep is ook nog eens goed voor een happy healthy body. De soep zit boordevol champignons, die barsten van de goede voedingstoffen. Zo zijn champignons rijk aan vitamine B12 en werken ze ontstekingsremmend. Vegetariërs hebben vaak een tekort aan vitamine B12. Deze vitamine zit namelijk vooral in dierlijke producten. Daarom is het voor vegetariërs goed om wat vaker champignons te eten, op die manier krijgen ze makkelijk hun vitamine inname binnen. Maar ook als je geen vegetariër bent is deze soep nog steeds goed voor je lichaam en bovendien erg lekker.

Deze champignonsoep met tijm is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij (Gebruik sojaroom i.p.v. haverroom)
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze champignonsoep met tijm vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

champignonsoep-met-tijm

champignonsoep-met-tijm

 

Recept champignonsoep met tijm

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

600 gram kastanje champignons
800 ml water
250 ml plantaardige room (Bijvoorbeeld haver- of sojaroom
1,5 blokje groentebouillon
1 rode ui
2 teentjes knoflook
10 takjes verse tijm
Scheutje olijfolie

 

Bereiding

1. Spoel de champignons af met keukenpapier of boen ze met een champignonborsteltje. Snijd ze daarna in dunne plakjes.

2. Snijd de ui en knoflook fijn. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak beide goudbruin.

3. Voeg daarna de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.

4. Voeg het water, de haverroom en bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 minuten.

5. Rits de blaadjes van de tijm en voeg deze toe. Garneer de soep met nog wat extra verse tijm.

Tip: Serveer de soep met een scheutje truffelolie.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz