fbpx ...

Wil je yoga in Sri Lanka gaan doen? Sri Lanka is echt een hele fijne plek met veel yogascholen. Afgelopen december reisde ik een maand door Sri Lanka. Tijdens mijn reis heb ik ontzettend veel yoga gedaan. Yoga komt oorspronkelijk uit India en aangezien Sri Lanka onder India ligt, is yoga hier ook echt booming. Vooral in het zuiden van Sri Lanka, zoals Mirissa, Weligama en Unawatuna, zitten veel yogascholen. Hier kun je kiezen voor losse lesjes of zelfs compleet verzorgde yoga retreats. Voornamelijk vinyasa flow en yin yoga werden op veel verschillende plekken in Sri Lanka gegeven. Speciaal voor jullie heb ik een lijstje gemaakt met mijn favoriete yogascholen in Sri Lanka. Mocht je die kant op gaan, neem dan zeker even een kijkje.

Yoga in Weligama

Basecamp

Weligama staat bekend als surfersdorp, maar ook op het gebied van yoga is hier ontzettend veel te vinden. Basecamp was in Weligama mijn favoriete plek om yoga te doen. Basecamp is een Bed & Breakfast opgezet door twee Nederlandse meiden. Met veel passie vertelden ze mij over hun plekje, waar je ook terecht kunt voor een week yoga en ontspanning. Daarbij doe je elke dag yoga en krijg je ook een goed verzorgd ontbijt. Van healthy wentelteefjes tot heerlijke coconut pancakes, het ontbijt is goed verzorgd bij Basecamp.

Er worden twee yogalessen per dag gegeven, namelijk vinyasa en yin. Vinyasa is een vorm van yoga waarbij de houdingen redelijk snel worden afgewisseld, fijn dus om de dag mee te beginnen. Deze les wordt gegeven om 8 uur ‘s ochtends.  De yin les begint om 4 uur ‘s middags. Yin is een vorm van yoga waarbij de diepe spieren goed worden aangepakt en poses langer worden vastgehouden. Een rustige maar pittige les om jezelf goed uit te dagen. Alle lessen bij Basecamp duren maar liefst anderhalf uur, waardoor je echt het gevoel hebt dat je wat gedaan hebt. Bovendien heb je tijdens de yogales een mooi uitzicht over de zee en kom je zo helemaal tot rust.

Prijs losse yogales 1500 LKR (€8,20)
Prijs yogales inclusief ontbijt 2500 LKR (€13,60)

 

Yoga in Sri Lanka (2)

Yoga in Sri Lanka (3)

 

Ceylon Sliders

Bij Ceylon sliders kun je heerlijk brunchen, maar daarnaast bieden ze ook hele fijne rooftop yoga aan. Bovenop het dak van Ceylon Sliders kun je dagelijks om half zeven ‘s ochtends terecht voor een vinyasa flow les. Tijdens de yogales geniet je ook hier van het prachtige uitzicht over de zee. De lessen beginnen vroeg, maar het voordeel is wel dat je niet in de brandende zon de downward facing dog hoeft te doen. Na de les kun je terecht voor een lekker ontbijt, zoals kwark met granola en tropisch fruit. Vergeet niet om ook even een kijkje te nemen in het winkeltje van Ceylon Sliders. Hier hebben ze veel leuke hebbedingetjes en fijne biologische producten.

Prijs losse yogales 1200 LKR (€6,55)

 

Yoga in Sri Lanka

Ceylon Sliders, Weligama

Beatroot Hostels

Een van de fijnste hostels waar ik tijdens mijn reis door Sri Lanka ben geweest is Beatroot Hostels. Verwacht geen luxe hotel, maar wel een hele toffe plek om mensen te ontmoeten en ook om yoga te doen. Momenteel worden alle yogalessen gegeven door Lidewij, een Nederlandse meid die met veel liefde haar yogalessen geeft. De klasjes bij Beatroot hostels zijn klein, waardoor je veel persoonlijke aandacht krijgt. Ideaal voor beginnende yogi’s. Na de les kun je zelf je gezonde ontbijt creëren bij het ontbijtbuffet.

Prijs losse yogales 1000 LKR (€5,45)

 

Yoga in Mirissa

Rukshan Yoga

In Mirissa kwam ik helemaal tot rust bij Rukshan yoga. De eigenaar van deze yogaschool, Rukshan, heeft jarenlang in India yoga beoefend en daar ook zijn yoga teacher training behaald. Zijn manier van lesgeven is erg authentiek, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Weer eens wat anders dan die hippe yogaklasjes overal. Zo deed ik een aantal keer een combinatie yogales, waarbij verschillende stijlen yoga werden gecombineerd. Ook de vinyasa en hatha les hier is erg aan te raden.
Naast de yogalessen is het mogelijk om een retreat te boeken of zelfs een yoga teacher training te doen bij Rukshan Yoga. Als je nog niet zo veel ervaring hebt met yoga is deze yogaschool echt aan te raden. Juist omdat Rukshan iedereen persoonlijke aandacht geeft en de manier van lesgeven erg rustig is, kun je er makkelijk in komen. De lessen eindigen met een meditatie sessie en daarna kun je rustig bijkomen met een kop verse thee.

Prijs yogales losse 1200 LKR (€6,55)

 

Yoga in Unawatuna

Sri Yoga Shala

Wauw, Sri Yoga Shala was verreweg de mooiste yogaschool die ik in Sri Lanka gezien heb. Het deed me een beetje denken aan de yogascholen in Ubud, Bali. Midden in de jungle vind je deze prachtige plek. Daarnaast hebben ze ook nog eens een prachtige natural pool, waar je een duik in mag nemen na de les. Voor een yogales bij Sri Yoga Shala betaal je ongeveer het dubbele dan bij een andere yogaschool, maar dan heb je ook wat. Ik volgde hier een vinyasa flow class, welke op een hele creatieve manier werd gegeven. Na de les bestelde ik een vegan pindakaas smoothie bowl en plonsde ik in het zwembad. Ook kun je bij Sri Yoga Shala terecht voor ontspannende massages om helemaal tot rust te komen.

Prijs losse yogales 1900 LKR (€10,35)

 

Yoga in Sri Lanka (4)

Sri Yoga Shala, Unawatuna

 

Yoga in Sri Lanka (1)Smoothie bowl bij Sri Yoga Shala

Wil je naast yoga in Sri Lanka ook lekker eten? Neem dan eens een kijkje bij mijn Sri Lanka hotspots.

 

info@zonderz