Dit recept voor gezonde vegan taco’s wil je proberen! Deze vegan taco’s zijn super gezond en staan binnen tien minuten al op tafel. Een makkelijke maaltijd als je weinig tijd hebt, maar toch wat gezonds op tafel wilt zetten. Ik had nog nooit eerder vegan taco’s gegeten, maar nu ben ik gelijk om. Zo lekker! Deze vegan taco’s zijn snel bereid dankzij de Hoogwaardige kruiden & specerijen van Euroma. Deze kruiden zijn 100% puur natuur en zo geteeld en geconserveerd dat de smaak optimaal bewaard is gebleven. De kruiden van Euroma zijn gevriesdroogd, waardoor ze lang houdbaar zijn en bovendien een fijn alternatief voor verse kruiden. Je voegt gewoon een eetlepel kruiden toe en hoeft niet eerst alles nog fijn te snijden. Heb je daarna extra tijd om te genieten van een heerlijke maaltijd.

Deze vegan taco’s zijn gemaakt met twee soorten ui, namelijk rode ui en bosui. Wist je dat uien barsten van de vitaminen en mineralen? Ze zijn vooral rijk aan vitamine C. Daarnaast bevat dit recept ook knoflook, wat zorgt voor een heerlijke smaak én het heeft een geneeskrachtige werking. Gebruik dus wat vaker de kruiden van Euroma tijdens het koken, niet alleen voor de smaak, maar ook voor een happy healthy body.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

vegan-tacos

vegan-tacos

vegan-tacos

 

Recept gezonde vegan taco’s

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Taco’s
6 tacoschelpen
250 gram kidneybonen
200 gram mais korrels
1 rode paprika
2 eetlepels Euroma knoflook
2 eetlepels Euroma rode ui
3 eetlepels Euroma bosui
1 eetlepel sambal oelek
Handje verse koriander
Scheutje olijfolie

Guacamole
1 avocado
Sap van 1/2 limoen
2 eetlepels Euroma rode ui
2 theelepels Euroma rode chili

 

Bereiding

1. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in kleine blokjes.

2. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel deze af. Doe de maiskorrels ook in een vergiet en spoel af.

3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de knoflook en rode ui toe. Bak even kort en voeg daarna de kidneybonen, mais, paprika en sambal toe. Bak dit 5 minuten en voeg ten slotte de bosui toe.

4. Maak de guacamole door de avocado met een vork te prakken. Voeg daarna limoensap, rode ui, rode chili en een snufje zout toe.

5. Vul de taco’s met het kidneybonen mengsel en guacamole. Garneer met verse koriander.

Dit artikel is in samenwerking met Euroma gemaakt. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz