fbpx ...

Eet je graag salades in de herfst en de winter? Dan is deze salade met geroosterde pompoen, paprika en feta echt wat voor jou. Want ook al is het herfst of winter, een salade met pompoen is altijd een goed idee. Pompoen is lekker zoet van smaak en doet het daarom goed in salades. Vaak vind ik pompoen net zo vullend als aardappels, alleen bevat pompoen een stuk minder calorieën. Verder is de combinatie van pompoen en feta ook altijd heerlijk, pompoen heeft een zoete smaak en de feta zorgt er juist voor dat de salade een frisse touch krijgt. Mocht je geen fan zijn van feta, dan kun je ook witte saladekaas gebruiken. Deze soort kaas smaakt niet naar geitenkaas maar is juist erg fris van smaak.

 

Salade met geroosterde pompoen en feta

 

Deze salade met geroosterde pompoen kan je ook serveren als bijgerecht met kerst. De meeste kerstrecepten bevatten vaak vlees of vis, maar deze pompoensalade bewijs je dat dat niet per se nodig is. Veel beter voor het milieu en natuurlijk ook voor de dieren. Bovendien bevat de salade veel vitaminen en mineralen, dus dan maak je van je kerstdiner gelijk een healthy Christmas dinner. Genoeg redenen dus om binnenkort eens lekker te smullen van deze salade!

Deze salade met geroosterde pompoen en feta is:

  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vitamine A en C
  • Rijk aan ijzer
  • Vegetarisch
  • Glutenvrij (gebruik quinoa in plaats van spelt)

Laat je me weten wat je van deze salade met geroosterde pompoen vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

SONY DSC

 

Recept salade met geroosterde pompoen, feta en pecannoten

 

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

Salade
1 middelgrote pompoen (ongeveer 1,5 kg)
2 gele paprika’s
150 gram spelt of quinoa (glutenvrij)
80 gram feta of witte saladekaas
80 gram pecan noten
Een paar handjes verse spinazie
Snufje paprika poeder
Scheutje olijfolie

Dressing
2 limoenen
2 theelepels ahorn siroop
2 eetlepels olijfolie

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

2. Was de pompoen en snijd deze met een scherp mes in vier stukken. Verwijder de pitten aan de binnenkant en laat de schil zitten.

3. Snijd elk stuk pompoen in dunne repen. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwijder daarna het hoedje van de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika’s in dunne repen. Leg ze ook op de ovenplaat.

4. Besprenkel de groenten met paprikapoeder en een scheutje olijfolie. Bak 20-30 minuten tot ze goudbruin kleuren in de oven. De pompoen is gaar als deze lekker zacht is.

5. Kook ondertussen de spelt zoals beschreven op de verpakking.

6. Maak de dressing door de olijfolie te mengen met het sap van 2 limoenen en ahorn siroop.

7. Verdeel de spinazie over de vier borden. Verdeel daarna de spelt, pompoen en paprika over de spinazie. Breng op smaak met de dressing. Garneer de salade ten slotte met verkruimelde feta en pecannoten.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz