fbpx ...

Deze chia pudding met warme frambozensaus is het ideale gezonde ontbijt voor in de winter. Chia pudding is sowieso een heerlijk ontbijt, maar door het een winterse twist te geven met warme frambozensaus en gebakken banaan is het écht genieten. Laat die winter maar komen! Voor de warme frambozensaus heb je maar twee ingrediënten nodig: frambozen en ahorn siroop. Bovendien kun je de chia pudding al de avond van te voren maken, waardoor je in de ochtend snel klaar bent.

 

Chia pudding met warme frambozensaus

 

Chia pudding is gemaakt van chia zaden, die al een tijdje bekend staan als superfoods. Nu vind ik superfoods echt een hype die eigenlijk alweer geweest is, maar chia pudding blijft één van mijn favoriete gezonde ontbijtgerechten. Wanneer je de chia zaden mengt met een vloeistof zetten ze uit, waardoor er een pudding ontstaat. Dit ontstaat al na een paar uur, maar persoonlijk vind ik het veel handiger om de pudding de avond van te voren te maken. Dan is de pudding ‘s morgens lekker dik en ready to eat. Benieuwd naar de voordelen van chia zaad? Ik zet ze even voor je op een rijtje.

 

De voordelen van chia zaad

 

  • Het barst van de eiwitten
  • Chia zaad bevat veel vezels en zorgt daardoor voor een goede stoelgang
  • Het is rijk aan vitaminen en mineralen
  • Chia zaad bevat veel gezonde vetten, zoals het omega-3 vetzuur alfa-linoleenzuur
  • Het heeft een hoge concentratie antioxidanten

Genoeg redenen dus om eens wat vaker te ontbijten met chia pudding!

Laat je me weten wat je van deze chia pudding met warme frambozensaus vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chia-pudding-met-warme-frambozensaus

chia-pudding-met-warme-frambozensaus

 

Recept chia pudding met warme frambozensaus

 


Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Chia pudding
6 eetlepels chia zaad
500 ml Kokos & Rijst melk (Zonnatura)
1 theelepel ahorn siroop

Garnering
150 gram diepvries frambozen
1 eetlepel ahorn siroop
1 banaan
1/2 citroen
Handje kokosvlokken

 

Benodigdheden

Twee pannen (Een kleine en een grotere)
Koekenpan

 

Bereiding

1. Doe de chia zaden met de Kokos & Rijst melk in een kom en roer door elkaar. Zet deze in de koelkast en roer de eerste 10 minuten af en toe even door, zodat er geen brokken ontstaan. Laat dit een nacht in de koelkast staan.

2. Maak de frambozensaus in de ochtend. Doe in één pan kokend water en  zet daar bovenop een kleiner pannetje. Doe daar de frambozen in en laat ze au bain marie smelten. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten. Prak de frambozen tot moes met een lepel en voeg daarna de ahorn siroop toe. Roer goed door tot het een roze saus is.

3. Knijp het sap van een halve citroen in een koekenpan. Snijd de banaan doormidden en bak beide helften bruin in het citroensap.

4. Verdeel de chia pudding over twee schaaltjes en garneer met de warme frambozensaus, gebakken banaan en kokos.

Tip: Ook erg lekker om de kokosvlokken een paar minuten te roosteren in een pannetje, dan worden ze extra knapperig en smaakvol.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz