CITROEN-KOKOS CAKE

Deze gezonde citroen-kokos cake bevat maar weinig ingrediënten en is ideaal om te maken op een luie zondag. De combinatie van kokos en citroen vind ik persoonlijk heerlijk, lekker fris samen. Je hebt geen enorme ingrediëntenlijst nodig voor een lekkere gezonde cake, dat bewijst dit recept wel. Voor deze gezonde citroen-kokos cake gebruikte ik dadels als zoetstof. Dadels zijn rijk aan natuurlijke suikers en bovendien bevatten ze veel vitaminen en mineralen. Daarom zijn dadels dan ook de ideale vervanger van ahorn siroop of een andere vorm van suiker.

Ook zijn dadels rijk aan vezels, wat erg belangrijk is voor een goede stoelgang. Zoals ik eerder vertelde bevatten dadels bovendien veel vitaminen en mineralen. Deze kunnen we altijd goed gebruiken nu het buiten wat frisser wordt, beide zorgen voor een goede weerstand. Fijn toch, dat je cake kunt eten en tegelijkertijd zorgt voor een goede weerstand?

Verder bevat deze kokos-citroen kokos ook gemalen kokos. Toevallig kreeg ik onlangs een mailtje van iemand, met de vraag of kokos eigenlijk wel gezond was. Sowieso ben ik er van overtuigd dat alles wat uit de natuur komt gezonder is dan dat het geproduceerd wordt in een fabriek. Gemalen kokos is gewoon gedroogde kokos waar verder niets aan wordt toegevoegd, puur natuur. Natuurlijk bevat kokos wel veel verzadigde vetten, maar het barst ook van de vezels, vitaminen en mineralen. Een beetje kokos zo nu en dan kan dus echt geen kwaad. Ik eet dagelijks kokosvlokken door mijn ontbijt en ik ben nog steeds geen tientonner. No worries dus.

Mocht je ook nog op zoek zijn naar andere lekkere recepten met kokos, dan zijn deze kokosmakronen of pindakaas kokos snacks ook erg lekker.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!SONY DSCSONY DSCIngrediënten
200 gram gemalen kokos
2 eieren
2 eetlepels speltbloem
130 gram medjoul dadels
8 eetlepels water
1 theelepel citroenrasp + extra ter garnering

Benodigdheden
Ronde springvorm, doorsnee 18 cm
Oven
Rasp
Staafmixer

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Ontpit de dadels en doe ze met samen met het water in een maatbeker. Pureer tot een papje met de staafmixer.

3. Was de citroen en rasp een theelepel citroenrasp van de schil. Doe dit samen met de kokos, eieren, speltbloem en dadelpap in een beslagkom. Kneed met je handen goed door elkaar.

4. Verdeel het beslag over de cakevorm en strijk glad met een spatel.

5. Bak de cake in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.

6. Laat de cake goed afkoelen voor je deze aansnijdt. Garneer met extra citroenrasp.