Vegan tempeh burgers met homemade pindasaus, klinkt dat niet om van te smullen? Nou, dat is het dus ook. Deze burgers zijn 100% plantaardig en het recept is erg makkelijk om te maken. Binnen een kwartiertje staan deze vegan tempeh burgers al op tafel. Sinds ik gestopt ben met vlees eten ben ik gek op vegan burgers. Onlangs at ik in een restaurant een tempeh burger en was ik gelijk verkocht. De combinatie van de spicy pindasaus, tempeh en de frisse taugé is echt heerlijk. Tempeh is een plantaardige vleesvervanger, gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Daardoor is tempeh dus ook rijk aan eiwitten, ideaal als je op een diervriendelijke manier aan je eiwitten wilt komen.

De pindasaus is zo gemaakt, een kwestie van even alles pureren en opwarmen in een pannetje. De saus is zo lekker dat ik er mijn vingers bij heb afgelikt. Dit recept is ook weer erg makkelijk, omdat ik weet dat jullie dol zijn op recepten die snel op tafel staan. Dus waar wacht je nog op? Hup, naar de supermarkt en aan de slag met deze vegan tempeh burgers!

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept vegan tempeh burgers

 


Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Pindasaus
4 eetlepels 100% pindakaas met stukjes
2 theelepels sambal oelek
1 theelepel ahorn siroop
3 teentjes knoflook
10 eetlepels kokos & rijst drink

Burgers
2 zachte volkoren broodjes
120 gram tempeh
1/4 komkommer
Sojasaus
Scheutje olijfolie
Handje taugé
Handje koriander

Benodigdheden

Staafmixer
Steelpan
Koekenpan

Bereiding

1. Snijd de tempeh in 8 dunne repen en leg deze in een diep bord met flink wat sojasaus. Laat de tempeh 15 minuten marineren.

2. Snijd de komkommer in dunne plakken.

3. Doe de pindakaas, knoflook, sambal, ahorn siroop en kokos & rijst drink samen in een maatbeker. Pureer met de staafmixer tot saus.

4. Doe een scheutje olijfolie in de koekenpan. Voeg de tempeh toe wanneer de olijfolie warm is en bak de tempeh op middelhoog vuur in 5 minuten gaar. Zorg dat beide zijden goed gebakken worden.

5. Doe de pindasaus in een steelpan en warm deze even kort op. Roer de saus met een houten pollepel.

6. Snijd de broodjes open en beleg elk broodje met komkommer, een flinke laag pindasaus, plakjes tempeh, koriander en taugé. Genieten maar!

Tip: Houd je niet zo van pittig? Gebruik van één theelepel sambal voor de pindasaus.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.