fbpx ...

Deze chai granola kun je erg makkelijk zelf maken. Vaak heb je alle ingrediënten toch al in huis en is het zo gepiept. Granola is een super gezond ontbijt, boordevol langzame koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten. Het enige wat je hoeft te doen is alle ingrediënten te mixen, de granola in de oven te roosteren en daarna kun je al smullen van je gezonde ontbijt. Deze granola past perfect bij de herfst en de winter, aangezien het een chai smaakje heeft. Chai wordt vaak gebruikt bij chai thee of de bekende chai latte, maar ook door de granola geeft het een heerlijke smaak.

 

Chai granola met een winterse smaak

 

Chai is een kruidenmengsel van onder andere kaneel, gember, kardemom en anijs. Deze vier samen geven een heerlijke kruidige smaak die perfect past bij koude dagen. De pecannoten geven de granola een lekkere zoete smaak, dat maakt deze granola anders dan anders. Ook als tussendoortje is granola ideaal, vaak neem ik een handje wanneer ik even wat extra energie nodig heb. Maar het allerlekkerste is deze chai granola natuurlijk als ontbijt, met je favoriete yoghurt en wat blokjes appel.

Deze chai granola is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te makken

Laat je me weten wat je van deze chai granola vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

chai-granola

chai-granola

chai-granola

 

Recept chai granola

 

Bereidingstijd: 30 minuten

 


Ingrediënten
(Voor een grote pot granola)

120 gram (glutenvrije) havermout
40 gram pittenmix (Pompoenpitten, zonnebloempitten etc.)
80 gram pecannoten
4 eetlepels ahorn siroop
4 eetlepels water

Specerijen
3 theelepels kaneel
0,5 theelepel gemalen anijszaad
0,5 theelepel gemalen gemberwortel
0,5 theelepel gemalen kardemom

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Kom
Schaaltje

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175˚C.

2. Doe alle specerijen in een schaaltje en roer door elkaar.

3. Doe de havermout, pittenmix en pecannoten in een grote kom en mix het specerijenmengsel erdoorheen. Hussel alles goed door elkaar met een lepel.

4. Voeg de ahorn siroop en water toe en hussel nogmaals door elkaar.

5. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 25 minuten goudbruin en gaar. Schep de granola tussendoor even om.

6. Laat de granola een halfuur afkoelen en bewaar deze daarna in een afgesloten glazen pot.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz