SONY DSC

De pompoenen liggen al weer een tijdje in de supermarkt en ik was gelijk vanaf dag één verkocht. Pompoenen hebben een heerlijke zoete smaak en zijn ideaal om pompoensoep van te maken. Pompoensoep maken is ook erg makkelijk, dit recept staat zo op tafel. Bovendien heb je weinig ingrediënten nodig voor een lekkere pompoensoep, aangezien een pompoen van nature zoet is van smaak. Door er wat extra paprika’s aan toe te voegen krijgt de pompoensoep een lekkere twist. Daarnaast is de combinatie van pompoen en paprika gewoon heerlijk. Snel maken dus, deze lekkere pompoensoep.

Wist je dat pompoen super gezond is? Zo barst het van de vitaminen A, C en E. Ook bevat het maar weinig calorieën, hoewel het toch vaak hetzelfde verzadigende gevoel geeft als aardappelen. Nog meer redenen dus om vaker pompoensoep te maken. Ook heb ik wat komijn toegevoegd aan het recept. Komijn staat er om bekend dat het een positief effect heeft op je spijsvertering. Ook wordt het kruid vaak gebruikt om je lichaam te detoxen, dus dit soepje past ook prima in een detox-kuur.
Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept soep van pompoen en geroosterde paprika

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kg)
2 rode paprika’s
800 ml water
1 ui
3 teentjes knoflook
1 blokje knoflook & kruiden bouillon (Zonnatura)
1 theelepel komijn
Handje verse koriander

Benodigdheden

Oven
Soeppan
Bakpapier
Staafmixer

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de pompoen door vieren met een scherp mes en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen daarna in kleinere stukken. Laat de schil gewoon zitten.

2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijst en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s 20 minuten.

3. Doe ondertussen een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg daarna de pompoen, water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 15 minuten.

5. Haal de paprika’s uit de oven en voeg toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een dikke soep. Breng op smaak met komijn.

6. Roer een handje fijngehakte koriander door de soep heen en garneer de soep ook bij het serveren met koriander.

Tip: Wil je nog een extra bite in je soep? Dan is het ook erg lekker wat knoflookgarnalen te bakken en deze te gebruiken als garnering. 

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach at Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi


Nee, bedankt!