Deze pompoensoep met geroosterde paprika is echt zo lekker. De pompoenen liggen al weer een tijdje in de supermarkt en ik was gelijk vanaf dag één verkocht. Pompoenen hebben een heerlijke zoete smaak en zijn ideaal om pompoensoep van te maken. Pompoensoep maken is ook erg makkelijk, dit recept staat zo op tafel. Bovendien heb je weinig ingrediënten nodig voor een lekkere pompoensoep, aangezien een pompoen van nature zoet is van smaak. Door er wat extra paprika’s aan toe te voegen krijgt de pompoensoep een lekkere twist. Daarnaast is de combinatie van pompoen en paprika gewoon heerlijk. Snel maken dus, deze lekkere pompoensoep.

 

Pompoensoep met geroosterde paprika

 

Wist je dat pompoen super gezond is? Zo barst het van de vitaminen A, C en E. Ook bevat het maar weinig calorieën, hoewel het toch vaak hetzelfde verzadigende gevoel geeft als aardappelen. Nog meer redenen dus om vaker pompoensoep te maken. Ook heb ik wat komijn toegevoegd aan het recept. Komijn staat er om bekend dat het een positief effect heeft op je spijsvertering. Ook wordt het kruid vaak gebruikt om je lichaam te detoxen, dus dit soepje past ook prima in een detox-kuur.

Deze pompoensoep met geroosterde paprika is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Rijk aan vitamine A, C en E

Laat je me weten wat je van deze pompoensoep met geroosterde paprika vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

pompoensoep-met-geroosterde-paprika

pompoensoep-met-geroosterde-paprika

 

Recept pompoensoep met geroosterde paprika

 

Ingrediënten
(Voor 4 kommen soep)

1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kg)
2 rode paprika’s
800 ml water
1 ui
3 teentjes knoflook
1,5 blokje groentebouillon
1 theelepel komijn
Optioneel: paar snufjes cayenne peper
Handje verse koriander

 

Benodigdheden

Oven
Soeppan
Bakpapier
Staafmixer

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de pompoen door vieren met een scherp mes en verwijder de pitjes. Snijd de pompoen daarna in kleinere stukken. Laat de schil gewoon zitten.

2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijst en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de paprika’s 20 minuten.

3. Doe ondertussen een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook goudbruin.

4. Voeg daarna de pompoen, water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook ongeveer 15 minuten.

5. Haal de paprika’s uit de oven en voeg toe aan de soep. Pureer met de staafmixer tot een dikke soep. Breng op smaak met komijn.

6. Roer een handje fijngehakte koriander door de soep heen en garneer de soep ook bij het serveren met koriander.

Tip: Wil je nog een extra bite in je soep? Dan is het ook erg lekker wat knoflookgarnalen te bakken en deze te gebruiken als garnering. 

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz