Onlangs maakte ik kennis met het kookboek The Green Kitchen at Home van uitgeverij Becht. Een kookboek boordevol prachtige foto’s waar het water me gelijk van in de mond liep. The Green Kitchen bestaat uit David Frenkiel en Luise Vindahl, een koppel dat dol is op koken met een groene twist. Vegetarische gerechten zijn de specialiteit van David en Luise. Op de cover van het kookboek staat dan ook ‘gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag.’ The Green Kitchen at Home kun je dus elke dag weer opnieuw gebruiken om een lekkere voedzame maaltijd op tafel te zetten. Alle recepten bevatten niet te veel ingrediënten, zijn makkelijk te maken en smaken ook nog eens heerlijk.

 

the-green-kitchen

 

The Green Kitchen at Home begint met de koelkastfavorieten van David en Luise. Hier vind je fijne basic recepten zoals tomatensaus, de perfecte pesto en hummus. Stuk voor stuk handig om in je koelkast te hebben staan, voor wanneer je ineens trek krijgt of als basis voor een gezonde maaltijd. Het hoofdstuk met ontbijtgerechten is erg verrassend. Zoals bijvoorbeeld de blauwe bessen muffins met kurkuma en granola, de banaan-spinazie pannenkoekjes of de glutenvrije groentebroodjes. Het liefst zou ik alles wel willen proberen als ontbijt.

 

the-green-kitchen

the-green-kitchen

 

Ook bevat The Green Kitchen at Home een hoofdstuk met maaltijden voor onderweg, die handig zijn om mee te nemen naar een picknick of barbecue. Maar niet alleen voor onderweg, ook voor thuis staan er natuurlijk voldoende recepten in. De maaltijden voor doordeweeks zijn ideaal als je snel wat gezonds wil maken, de maaltijden voor in het weekend daar maak je je gasten erg blij mee. Zo vind ik de bietenquiche met geitenkaas er heerlijk uit zien en ook de portobello’s met witte wijn en groentes zijn om van te smullen. Ook bevat het kookboek heerlijke spreads en bijgerechten, van lijnzaadcrackers tot bietenspread. En last but not least staan er ontzettend veel healthy nagerechten in. Bananenijs met cookie dough van pindakaas bijvoorbeeld, die ga ik snel een keertje maken.

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of doe mee met de challenge!

info@zonderz