Speltpannenkoeken

Ben jij ook zo dol op gezonde pannenkoeken als ontbijt? Dan zijn deze speltpannenkoeken met vijg en granola echt wat voor jou. Het vijgenseizoen is altijd maar kort, dus geniet er van zolang het nog kan. Door granola toe te voegen aan de pannenkoeken worden ze lekker crunchy en wordt ontbijten echt een feestje. Voor dit recept gebruikte ik mijn favoriete granola, namelijk de granola van Xavies Granovie. Deze gezonde granola is een mix van geroosterde granen, zaden en pitten. Daarnaast zitten er verschillende soorten noten en kokos chips in voor een lekkere bite. Ook fijn: de Pure Toasted granola bevat geen suiker maar is dankzij de specerijen toch heerlijk zoet van smaak.

Granola is ideaal om je dag mee te starten. Het is een bron van langzame koolhydraten, vezels en B-vitamines. Langzame koolhydraten zijn belangrijk voor je lichaam, ze zorgen er voor dat je minder snel trek hebt en geven een verzadigend gevoel. Verder zijn vezels van belang voor een goede stoelgang en B-vitamines zorgen voor een goede weerstand en gaan vermoeidheid tegen. Voldoende redenen dus om eens te ontbijten met deze gezonde speltpannenkoeken! Ook leuk om je vriend of kinderen mee te verrassen op een zondagmorgen, ik weet zeker dat ze het erg lekker gaan vinden.

SpeltpannenkoekenSpeltpannenkoeken

Recept spelt pannenkoeken 

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon – maakt 6 kleine pannenkoekjes)

Pannenkoeken
50 gram speltbloem
1 ei
6 eetlepels kokos & rijst drink
Paar snufjes zout
Scheutje olijfolie

Garnering
Handje Xavies Granovie Pure Toasted
1 vijg
Scheutje ahorn siroop

Benodigdheden

Beslagkom
Mixer
Kleine koekenpan

Bereiding

1. Doe de speltbloem, het ei, de kokos & rijst melk en het zout in een beslagkom en mix met een mixer tot beslag.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en neem één juslepel beslag voor één pannenkoekje. Bak het pannenkoekje op middelhoog vuur in een paar minuten aan elke kant mooi bruin. Leg het pannenkoekje op een bord.

3. Bak op deze manier nog vijf pannenkoekjes van het beslag. Stapel ze op elkaar op een bord.

4. Snijd de vijg in partjes en verdeel deze over de pannenkoek. Garneer met een handje granola en een scheutje ahorn siroop.

Dit artikel is in samenwerking met Xavies Granovie gemaakt.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.