fbpx

Ben jij ook zo dol op gezonde pannenkoeken als ontbijt? Dan zijn deze speltpannenkoeken met vijg en granola echt wat voor jou. Het vijgenseizoen is altijd maar kort, dus geniet er van zolang het nog kan. Door granola toe te voegen aan de pannenkoeken worden ze lekker crunchy en wordt ontbijten echt een feestje. Voor dit recept gebruikte ik mijn favoriete granola, namelijk de granola van Xavies Granovie. Deze gezonde granola is een mix van geroosterde granen, zaden en pitten. Daarnaast zitten er verschillende soorten noten en kokos chips in voor een lekkere bite. Ook fijn: de Pure Toasted granola bevat geen suiker maar is dankzij de specerijen toch heerlijk zoet van smaak.

 

Gezonde speltpannenkoeken

 

Granola is ideaal om je dag mee te starten. Het is een bron van langzame koolhydraten, vezels en B-vitamines. Langzame koolhydraten zijn belangrijk voor je lichaam, ze zorgen er voor dat je minder snel trek hebt en geven een verzadigend gevoel. Verder zijn vezels van belang voor een goede stoelgang en B-vitamines zorgen voor een goede weerstand en gaan vermoeidheid tegen. Voldoende redenen dus om eens te ontbijten met deze gezonde speltpannenkoeken! Ook leuk om je vriend of kinderen mee te verrassen op een zondagmorgen, ik weet zeker dat ze het erg lekker gaan vinden.

Deze speltpannenkoeken zijn:

  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan B-vitaminen
  • Goede bron van vezels
  • Ideaal als gezond ontbijt

Laat je mij weten wat je van deze speltpannenkoeken met vijg en granola vond? Deel je recept foto via Instagram via #zonderzooi of tag mij via @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken

 

Recept speltpannenkoeken met vijg en granola

 

Bereidingstijd: 15 minuten

 

Ingrediënten
(Voor 1 persoon – maakt 6 kleine pannenkoekjes)

Pannenkoeken
50 gram speltbloem
1 ei
6 eetlepels plantaardige melk
Paar snufjes zout
Scheutje olijfolie

Garnering
Handje Xavies Granovie Pure Toasted
1 vijg
Scheutje ahorn siroop

 

Benodigdheden

Beslagkom
Mixer
Kleine koekenpan

 

Bereiding

1. Doe de speltbloem, het ei, de plantaardige melk en het zout in een beslagkom en mix met een mixer tot beslag.

2. Doe een scheutje olijfolie in de pan en neem één juslepel beslag voor één pannenkoekje. Bak het pannenkoekje op middelhoog vuur in een paar minuten aan elke kant mooi bruin. Leg het pannenkoekje op een bord.

3. Bak op deze manier nog vijf pannenkoekjes van het beslag. Stapel ze op elkaar op een bord.

4. Snijd de vijg in partjes en verdeel deze over de pannenkoek. Garneer met een handje granola en een scheutje ahorn siroop.

Dit artikel is in samenwerking met Xavies Granovie gemaakt. Lees hier mijn disclaimer.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz
Latest posts by Zonderzooi (see all)