Web
Analytics Made Easy - StatCounter

hummus

Mijn favoriete vegan broodbeleg tegenwoordig is hummus. Hummus is erg makkelijk om zelf te maken, het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine. Dit recept is net wat anders dan de gewone hummus, het bevat namelijk een vleugje kerrie. Kerrie geeft wat extra pit aan de hummus en maakt het een broodbeleg om van te smullen. Het liefst eet ik hummus op een broodje met een paar plakjes komkommer en wat koriander, maar ook met gegrilde groenten is het erg lekker.

Hummus wordt gemaakt van kikkererwten, deze peulvruchten uit Zuid-Afrika zijn rijk aan eiwitten, vezels en antioxidanten. Eiwitten zijn belangrijk voor je spieren, vezels zorgen voor een goede stoelgang, antioxidanten gaan het verouderingsproces tegen en beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Voldoende redenen dus om wat vaker te kiezen voor hummus op brood. Het liefst gebruik ik de biologische kikkererwten uit een glazen potje, deze zijn een stuk zachter dan kikkererwten uit blik. Daardoor wordt de hummus lekker smeuïg en goed smeerbaar.

Laat je me weten wat je van de hummus vond? Vind ik leuk!

hummushummus

Recept kerrie hummus

 

Ingrediënten
(Voor een schaaltje hummus)

250 gram biologische kikkererwten (in glazen pot)
1 citroen
2 teentjes knoflook
3 eetlepels tahin (sesampasta)
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kerrie
Paar snufjes komijn
Paar snufjes cayennepeper
Paar snufjes paprika poeder
Paar snufjes zout

Benodigdheden

Keukenmachine
Vergiet

Bereiding

1. Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af met water.

2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een romig geheel. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van de kracht van je keukenmachine.

3. Proef de hummus en voeg naar smaak nog wat extra zout of andere kruiden toe.

4. Schep de hummus in een schaaltje en garneer met een scheutje olijfolie en kerrie.

Tip: Gebruik kikkererwten in een glazen pot, deze zijn veel zachter dan kikkererwten in blik.  

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach bij Zonderzooi
Dalí is dol op koken, reizen en yoga. Met haar blog Zonderzooi inspireert ze jou om zo min mogelijk ‘zooi’ te eten. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Bovendien zijn alle recepten ook makkelijk om te maken en snel klaar. Want niet iedereen heeft elke dag de tijd om uren in de keuken te staan. Naast haar blog werkt Dalí ook als foodcoach en begeleid ze haar klanten met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is haar motto.
Zonderzooi

Laatste artikelen van Zonderzooi


Nee, bedankt!