fbpx ...

Mijn favoriete ontbijt momenteel is deze havermoutpap met pindakaas, appel en speculaaskruiden. Havermout is iets wat ik echt al jaren dag in dag uit eet, het gaat me eigenlijk nooit vervelen. Havermoutpap is een super gezond ontbijt aangezien het veel vezels, langzame koolhydraten en B-vitamines bevat. Bovendien geeft deze havermoutpap dankzij de pindakaas ook een lekker verzadigd gevoel, waardoor je pas weer na een paar uur honger krijgt. Door wat speculaaskruiden aan het recept toe te voegen wordt het een lekker winters papje en stiekem proeft het dan een beetje alsof je pepernoten eet.

 

Havermoutpap met pindakaas en speculaaskruiden

 

Natuurlijk is deze havermoutpap niet af zonder een lekkere klodder pindakaas. Veel mensen denken dat wanneer ze willen afvallen of gezonder gaan eten pindakaas echt not done is. Natuurlijk bevat pindakaas veel calorieën, maar het bevat ook veel goede vetten en bovendien barst het van de eiwitten. Als je zoals ik weinig dierlijke eiwitten eet, is het goed om eiwitten uit plantaardige producten te halen zoals bijvoorbeeld noten of pindakaas. Gebruik dan wel de 100% pindakaas, die alleen bestaat uit pinda’s en verder geen andere ingrediënten bevat. Deze kun je gelukkig tegenwoordig echt in elke supermarkt scoren, dus dat wordt extra genieten van je pindakaas feestje.

Deze havermoutpap met pindakaas en speculaas:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van deze havermoutpap met pindakaas en speculaas vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

havermoutpap-met-pindakaas

havermoutpap-met-pindakaas

 

Recept havermoutpap met pindakaas en speculaaskruiden

 

Bereidingstijd: 10 minuten

 


Ingrediënten
(Voor 2 personen)

100 gram (glutenvrije) havermout
400 milliliter havermelk
1 flinke theelepel speculaaskruiden + extra snufje om te garneren
1 Elstar appel
2 eetlepels 100% pindakaas

 

Benodigdheden

Steelpannetje

 

Bereiding

1. Doe de havermout samen met de havermelk en theelepel speculaaskruiden in het steelpannetje. Breng aan de kook en blijf constant roeren met een pollepel.

2. Kook de havermoutpap ongeveer 5-10 minuten op middelhoog vuur tot de gewenste dikte. Hoe langer je kookt, hoe dikker de pap wordt.

3. Verdeel de havermoutpap over twee kommetjes.

4. Snijd de appel in blokjes en verdeel over de pap. Garneer met pindakaas en een snufje speculaaskruiden.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz