Zonderzooi challenge

Wanneer het buiten frisser wordt hebben veel mensen vaker de neiging om te snoepen. Even een chocolaatje bij de thee, gezellig op de bank met een bakje chips of die hele zak pepernoten die ineens verdwijnt in je buik. Herkenbaar? Daarom is het tijd voor de Zonderzooi challenge. Tijdens de hele maand oktober gaan we samen proberen geen ‘zooi’ te eten. Even een maand lang geen snoepjes, koekjes, chips, kant-en-klaar maaltijden of fast-food. Geen zooi eten is super belangrijk voor een gezond lichaam, een goede weerstand én voor het milieu.SONY DSCSamen met Young Impact en het Wereld Natuur Fonds daag ik jou uit om mee te doen met deze challenge. We gaan er voor zorgen dat we impact maken en samen gaat dat natuurlijk beter dan alleen. Hoe kun jij je steentje bijdragen? Door mee te doen met de Zonderzooi Challenge! Schrijf je in via deze link en doe mee. Deel jouw heerlijke recepten op social media met de hashtag #ikeetzonderzooi en laat zien dat jij een maand geen zooi kunt eten.

Geen zooi eten gaan verder dan alleen toegevoegde suikers en e-nummers vermijden. Ben jij je bijvoorbeeld bewust van de producten die je koopt? Kijk je goed naar de ingrediëntenlijst, en let je er ook op wat voor negatieve invloed sommige ingrediënten op de natuur hebben? Zo vermijd ik palmolie al een tijdje, omdat het regenwoud in het Amazone-gebied wordt gekapt voor de aanleg van palmolieplantages. Hierdoor sterven niet alleen de dieren uit, maar het is ook slecht voor de planten en de mensen die daar wonen. Bovendien krijgt Zuid-Amerika te maken met een enorme droogte als het oerwoud verdwijnt. Palmolie zit in veel verschillende producten, zoals pindakaas, chocolade of een zakje noten. Dus ga deze maand eens bewuster met je voeding om, eet een maand geen zooi en denk eens na over jouw bijdrage aan het milieu en de natuur. Be the change you want to see in this world. 

Tijdens de Zonderzooi challenge ga ik ook veel nieuwe recepten met jullie delen, die helemaal perfect in de challenge passen. Houd dus goed mijn Instagram pagina in de gaten en deel jouw ervaringen met #ikeetzonderzooi.

Good luck!

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.