SONY DSCPasta pesto, een klassiek gerecht dat het altijd goed doet. Bijna iedereen weet wel hoe pasta pesto gemaakt wordt. Maar deze pasta heeft iets speciaals. De pesto bevat namelijk geen kaas, waardoor het recept lactosevrij is. Ook de roomsaus die je bij deze pasta pesto gebruikt bevat geen lactose. De roomsaus is namelijk gemaakt met rijstroom, een plantaardige variant van room die ik graag gebruik tijdens het koken. Beter voor het mileu én beter voor je lichaam!

Wanneer het buiten wat frisser begint te worden krijg ik altijd ineens weer zin in stevige maaltijden. Heel gek, maar ik ben echt zo’n seizoenseter. In de zomer leef ik op salades, in de winter mag het van mij best allemaal wat steviger. Dan vind ik het heerlijk om eens een uitgebreide pasta te koken en hier lekker van te smullen. Dit recept is echt zo’n typisch easy peasy recept waar je toch je gasten enorm mee kunt verrassen. Door de pesto zelf te maken proef je echt een beetje la bella Italia en dat maakt het verschil. Zelf pesto maken is in vijf minuutjes gebeurd, daarna volg je gewoon de stappen van het recept.

Door rijstroom te gebruiken is deze roomsaus ook lactosevrij. Super fijn voor mensen met lactose-intolerantie, maar ook handig om een opgeblazen buik te voorkomen. Lactose zorgt namelijk bij veel mensen voor een opgeblazen buik, ook wanneer je geen lactose-intolerantie hebt. Daarnaast bevat rijstroom de helft minder aan calorieën dan bijvoorbeeld crème fraîche, een echte win-win situatie dus! Hoewel dit recept niet super skinny is – pasta, pesto én ook nog wat room – is het toch weer een betere variant dan de standaard pasta pesto. Maak hem een keer tijdens een dinertje en ik weet zeker dat je gasten er van zullen smullen.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept pasta pesto met knoflookgarnalen

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

120 gram volkoren pasta
4 flinke eetlepels groene pesto
250 ml rijstroom (Alpro Rice Cuisine)
200 gram knoflookgarnalen
200 gram cherrytomaten
1 ui
Paar blaadjes basilicum
Scheutje olijfolie

Benodigdheden

Pan
Staafmixer

Bereiding

1. Maak eerst de groene pesto. Verse pesto maakt dit recept namelijk tien keer lekkerder dan pesto uit een potje.

2. Kook de pasta zoals beschreven op de verpakking.

3 Snijd de ui fijn en halveer de cherrytomaten.

4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui goudbruin.

5. Voeg de cherrytomaten en garnalen toe en bak ongeveer vijf minuten.

6. Voeg de pesto en rijstroom toe en laat een paar minuten pruttelen op laag vuur.

7. Giet de pasta af en verdeel over twee borden. Garneer met de pesto-roomsaus en wat overgebleven blaadjes basilicum.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.