Het leek me leuk om weer eens een eetdagboek bij te houden voor jullie. Deze keer is het een back on track eetdagboek. In het weekend had ik namelijk iets te veel zooi op en dan vind ik het altijd fijn om op maandag weer even normaal te doen. Elke dag eet ik andere dingen, alleen mijn ontbijt is vaak hetzelfde. Mijn dag beginnen met een bakje havermoutpap is voor mij echt het fijnste wat er is. Lekker rustig ontbijten na een yogasessie, een grote kop thee erbij en even langzaam wakker worden. Voor de rest probeer ik zo veel mogelijk af te wisselen en elke dag weer andere dingen te eten. Lees je mee?

 

Eetdagboek van Dali

 

Maandag

Ontbijt
Mijn dag start ik met een lekker havermoutpapje, deze ik maak met 50 gram havermout, een eetlepel cacaopoeder en Kokos & Rijst drink. De havermoutpap versier ik met geroosterde kokos chips en een halve banaan in plakjes. Hierbij drink ik twee glazen verse muntthee.

Tussendoor
Na het ontbijt ga ik een uurtje wandelen en eet ik een nectarine.

Lunch
Ik besluit om een dagje te gaan bloggen bij Beter & Leuk, een vega eettentje in Amsterdam. Hier bestel ik als lunch boterhammen met gebakken tempeh, wasabimayo, komkommer en radijs, plus een side salad met linzen en groenten. Daarbij drink ik twee glazen kruidenthee.

 

SONY DSC

 

Tussendoor
Gedurende de middag drink ik nog vier koppen kruidenthee en eet ik een handje cashewnoten. Ook maak ik verse groene pesto en smikkel ik daar wat van.

Diner
Vanavond staat er verse pasta op het menu, want ik heb zin om uitgebreid te koken. Wat een karwei om te maken, maar wel enorm lekker. Bij de verse pasta maak ik een pesto roomsaus, gemaakt met homemade groene pesto, rijstroom, ui, knoflookgarnalen en geroosterde tomaten. Daarbij drink ik twee grote glazen water.

Dinsdag


Ontbijt
Na een uurtje yoga eet ik weer mijn dagelijkse bakje havermoutpap. Deze keer garneer ik mijn pap met een halve appel, een eetlepel pindakaas en een snufje kaneel. Echt een heerlijke combinatie, het smaakt een beetje als appeltaart. Hmmm! Ook drink ik hier nog twee glazen kruidenthee bij.

Lunch
Als lunch eet ik twee spelt crackers met hummus en wat plakjes komkommer. Daarbij eet ik ook nog een gekookt eitje en drink ik twee glazen verse gemberthee.

Tussendoor
Daarna ga ik aan de slag met een recept voor mijn blog: de spirulina smoothie bowl. Natuurlijk eet ik hier ook een kommetje van als tussendoortje.

 

SONY DSC

Diner
Het regent buiten en ik heb het koud, tijd voor soep! Ik rooster wat tomaten, paprika’s, ui en knoflook in de oven en maak daar een lekkere soep van. Hier eet ik twee flinke kommen van.

 

Woensdag


Ontbijt
Ik start mijn dag met een lekkere yogasessie van 1,5 uur. Daarna eet ik een bakje chocolade havermoutpap met een halve bevroren banaan en geroosterde kokos chips. Daarbij drink ik twee glazen verse gemberthee.

 

SONY DSC

 

Tussendoor
Terwijl ik druk aan het bloggen ben vergeet ik helemaal om een tussendoortje te nemen. Wel drink ik twee glazen verse gemberthee.

Lunch
Als lunch eet ik twee kommen tomatensoep van de dag ervoor en daarbij nog een rijstwafel met hummus en komkommer.

Tussendoor
Rond een uurtje of 4 krijg ik honger en eet ik een rijstwafel met pindakaas. En daarna nog een, ik ben dol op pindakaas. Ook drink ik nog vier glazen kruidenthee.

Diner
‘s Avonds ga ik met mijn huisgenootjes eten bij Frank & Vrij in Tilburg. Als voorgerecht delen we verschillende hapjes, zoals olijven, flatbread met tahini dip en stokbrood met aioli. Als hoofdgerecht neem ik een visje met rijst en gegrilde groenten. Tijdens het eten drink ik nog een glas water en twee glazen verse muntthee. Ik kan het niet laten om als toetje een dame blanche te bestellen, een lekkere ijscoupe met slagroom en warme chocoladesaus. Oeps, de dame blanche past eigenlijk niet helemaal binnen mijn back on track weekje. Maar ik ben nu eenmaal een icecream lover en een toetje overslaan als ik uiteten ga doe ik eigenlijk nooit.

Vinden jullie het leuk om vaker een eetdagboek van mij te lezen? Laat het me weten in de comments.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

info@zonderz