Speciaal voor jullie bedacht ik een smoothie bowl met spirulina. Kennen jullie het superfood spirulina al? Spirulina ken ik van de periode dat ik stage liep in Bali. Daar dronk ik bijna elke ochtend een spirulina smoothie bij mijn ontbijt. Maar niet iedereen is bekend met dit goedje, dus ik leg graag even uit wat het is. Spirulina is een blauw-groen alg, dat rijk is aan vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Het komt voor in meren en oceanen over de hele wereld en bevat veel plantaardige enzymen. Nu denk je misschien, huh ik ga toch geen algen eten? Nou, gelukkig kun je deze gezonde alg ook in poedervorm kopen bij Holland & Barrett. Dit poeder kun je heel makkelijk door je smoothie gebruiken, waardoor je op een makkelijke manier een extra dosis vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Het beste is om vitaminen en mineralen op een natuurlijke manier binnen te krijgen, via je voeding. Toch lukt het niet iedereen om elke dag voldoende vitaminen binnen te krijgen. Soms ben je druk aan het werk en vergeet je om fruit of groenten te eten. Daarom zijn supplementen een fijne aanvulling op je voeding, deze kun je ook handig verwerken in smoothies of sapjes. Wist je dat je lichaam vitaminen in voedingssupplementen makkelijker opneemt dan vitaminen in eten? Daarom leek het me leuk om te experimenteren met supplementen en ging ik aan de slag met spirulina poeder.

De kleur van spirulina is donkergroen, een kleur die niet mega aantrekkelijk is om te eten. Maar in combinatie met deze smoothie met mango en banaan proef je er niks van. Bovendien krijg je zo bij het ontbijt al een flinke vitamine boost binnen. Een ideaal begin van je dag!

 

SONY DSCSONY DSC

De voordelen van spirulina op een rijtje


♥ Rijk aan de vitaminen A, B, C, E en K.
♥ Rijk aan eiwitten en ijzer
♥ Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen
♥ De vetzuren zorgen voor een verlaging van het slechte cholesterolgehalte
♥ Helpt bij het ontgiften van zware metalen uit het lichaam
♥ Geeft meer energie bij vermoeidheid

Ben je overtuigd? Ga dan snel een potje spirulina kopen en maak deze gezonde smoothiebowl als ontbijt.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

Recept smoothie bowl met spirulina


Ingrediënten
(Voor twee personen)

300 ml kokos & rijst drink
2 bananen
2 eetlepels spirulina poeder (Holland & Barrett)
100 gram bevroren mango blokjes
4 eetlepels granola
1 vijg

Benodigdheden

Blender

Bereiding

1. Doe de kokos & rijst drink, bananen, spirulina poeder en bevroren mango blokjes samen in de blender en mix tot een romige smoothie.

2. Verdeel de smoothie over twee kommetjes.

3. Snijd de vijg in partjes en garneer elk kommetje met granola en partjes vijg.

Dit artikel is in samenwerking met Holland & Barrett gemaakt.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.