Ken je Beter en Leuk in Amsterdam al? In Amsterdam zitten ontzettend veel gezonde restaurants. Gezonde eettentjes vinden in Amsterdam is dan ook helemaal niet lastig. Maar het is soms wel moeilijk om door alle bomen het bos te zien. Op elke straathoek kun je terecht voor gezond ontbijt, lunch of diner. Ook zijn er ontzettend veel vegan restaurants. Ik ga de komende tijd voor jullie op zoek naar de leukste restaurants in Amsterdam. Want wat is nu dé plek voor een heerlijke, healthy lunch? Het eerste tentje wat ik met jullie wil delen zit in Amsterdam-Oost.

Mijn vriend is onlangs verhuisd naar Amsterdam-Oost, wat betekent dat ik hier ook wat zeker te vinden zal zijn. Zeker in de weekenden vind ik het heerlijk om in Amsterdam te zijn. Tilburg (mijn hometown) is niet echt bepaald een wereldstad, toch? Daarom leek het me tof om in Amsterdam-Oost wat lekkere eettentjes uit te proberen. Na een kleine wandeling kwam ik al snel terecht bij Beter en Leuk. Een knus tentje waar ze veel vega(n) en glutenvrije gerechten hebben. That’s what I like!

 

SONY DSC

SONY DSC

 

Beter en Leuk is echt zo’n fijn plekje om even lekker te ontbijten of gezellig te lunchen met een vriendin. Na een kijkje genomen te hebben op de menukaart zou ik het liefst alles wel willen bestellen. Als je dol bent op healthy food moet je hier zijn. Kleurrijke breakfast bowls, verse soepjes, salades en homemade cakes. Ik bestelde een stevige boterham met tempeh, komkommer, radijs, wasabimayo en kiemen. De combinatie van de tempeh en wasabimayo was heerlijk, die moet ik onthouden om thuis ook een keertje te proberen.

Wanneer je graag buiten de deur werkt is Beter en Leuk ook een ideaal tentje om te zitten. Je kunt lekker rustig werken en genieten van een kopje thee of vegan scone tijdens het werk. Ook verkopen ze hier de raw cakejes van Sue. Deze cakejes zijn gezoet met natuurlijke ingrediënten en lekker om van te smullen zonder schuldgevoel. Wat ik echt een pluspunt vind aan Beter en Leuk is dat wanneer je thee besteld je een tweede refill gratis krijgt. Dat mogen ze van mij wel in meer eettentjes doen.

Naast eten hebben ze natuurlijk ook nog andere dingen. Zo verkopen ze hier kleding, mooie sieraden, kaartjes en accessoires om je interieur mee op te fleuren. Ook een handige plek dus om een cadeautje te scoren voor jezelf of een jarige! Genoeg redenen om snel een bezoekje te brengen aan Beter en Leuk.

Beter en Leuk – 1e Oosterparkstraat 91 – Amsterdam

 

SONY DSC

 

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.