Het is tijd voor een interview met foodblogger Puursuzanne. Mensen vragen zich altijd af hoe idyllisch het leven van een fulltime foodblogger eigenlijk is. Vaak wordt er gedacht dat foodbloggers alleen maar ‘een beetje recepten maken’, fotograferen en de hele dag eten. Maar is dat wel zo? Of zitten er ook nadelen aan het foodbloggers bestaan? Om hier een antwoord op te krijgen heb ik Suzanne van de blog Puursuzanne geïnterviewd. Ongeveer een jaar geleden stopte Suzanne met haar baan om zich full-time op haar blog te kunnen richten. Een hele spannende en uitdagende stap, maar ook een hele leuke. Ik vroeg Suzanne naar alle ins & outs van het foodblogger bestaan.

 

Vertel eens, hoe ben je begonnen als foodblogger?

“Puur Suzanne is begonnen via Instagram ruim 4 jaar geleden. Ik vond het leuk om mijn recepten te delen en dat deed ik op Instagram. Al was dit niet altijd overzichtelijk en daarom besloot ik het op een website te zetten zodat mijn recepten altijd terug te vinden waren.”Hoe ziet voor een gewone werkdag er voor jou uit?

“Mijn wekker gaat om half 7. Ik kleed me aan en ga dan een wandeling maken met mijn hond Benja. Rond 7 uur start ik mijn laptop op en beantwoord ik mijn e-mails. Daarna ga ik aan de slag met het typen van blogs. Ik neem dan meestal drie kwartier pauze en maak dan een flinke wandeling met mijn hond. De middagen gebruik ik vaak voor het maken van foto’s en het koken van recepten. Dit is hoe een gemiddelde dag eruitziet, maar het kan ook zijn dat ik afspraken buiten de deur heb en dan zit ik ‘s avonds nog mijn mails te beantwoorden.”Hoe vind je het om voor jezelf te werken?

“Ik vind het fantastisch. Het is heel fijn om je eigen tijd in te delen en met niemand rekening te hoeven houden. Als ik soms geen inspiratie heb ga ik wandelen met mijn hond en meestal is mijn inspiratie dan weer terug.”

 

puursuzanne1

 

Wat zijn de voordelen van het foodbloggers-bestaan?

“De leuke mensen die ik ontmoet heb en de mooie plekken waar ik kom. Zo was ik twee weken geleden nog in Zuid-Tirol. En ja, dan moet ik mezelf wel echt even knijpen.”

 

Zijn er ook nadelen?

“Ja, die zijn er zeker. Wat ik zelf lastig vind is dat bloggen nog niet altijd als serieus werk wordt gezien. Er zijn bedrijven die denken dat ik een artikel kan schrijven in ruil voor een gratis product. Het wordt heel lastig om mijn rekeningen daarvan te betalen. Ik schreef er daarom onlangs iets over op Instagram.”Welk beeld dat mensen hebben van foodbloggers klopt niet?

“Dat het makkelijk geld verdienen is. Ik heb heel veel tijd en energie in Puursuzanne gestoken voordat ik er überhaupt ook maar een euro mee verdiende.”

 

Wat onderscheidt Puursuzanne van andere blogs?

“Ik ben Puur Suzanne, dat maakt het verschil. Mijn blog is heel persoonlijk en dat is wat lezers bindt. Ik blijf gewoon heel dichtbij mezelf en dat werkt goed.”

 

Is er iets dat je zou willen meegeven aan anderen die net starten met een blog?

“Begin gewoon. Ik krijg regelmatig e-mails van mensen over hoe je een blog maakt en hoe deze succesvol wordt. Ik wil dan echt gillen: Begin gewoon! Start met je blog en focus je op de punten waar je je in wilt ontwikkelen. Wil je meer leren van Facebook? Ga op zoek naar een webinar. Wil je leren fotograferen? Volg een workshop. Blijf jezelf steeds uitdagen om nieuwe dingen te leren. En wat ik ook heel belangrijk vind is doelen stellen. Heb je deze maand 500 bezoekers? Stel jezelf dan als doel om volgende maand 750 bezoekers te hebben. Doelen stellen helpt mij om focus te houden en door te groeien. Ga je beginnen met een blog omdat je gratis spullen wilt ontvangen en er geld mee wilt verdienen? Dan zou ik je aanraden om niet te beginnen met een blog. Ga bloggen omdat je het leuk vindt en je graag mooie foto’s en leuke content wilt delen. Ik heb echt heel wat uren in mijn blog gestoken voordat ik er überhaupt ook maar een euro mee verdiende.”

Vond je dit interview met foodblogger puursuzanne leuk? Vergeet dan Suzanne ook niet te volgen via Instagram voor een flinke dosis food inspiratie.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

info@zonderz