CHOCOLADE KOEKJES (GLUTENVRIJ)

SONY DSCSONY DSC

Sommige mensen zijn enorm fan van chocolade. Ik zelf eigenlijk helemaal niet, aangezien ik niet goed tegen te veel cacao kan. Eet ik meer dan een blokje chocolade, dan kan ik de klok er op gelijk zetten dat ik de volgende dag een zelfbenoemde ‘chocolade kater’ heb. Lees: knallende koppijn, een droge mond, honger all day long, eigenlijk gewoon dezelfde symptomen als wanneer je iets te diep in het glaasje gekeken hebt. Dat is een van de redenen dat ik me dus erg makkelijk kan weerhouden om te veel chocolade te eten.

Maar dat betekent niet dat ik geen fan ben van chocoladepasta. Een tijdje terug maakte ik een potje gezonde nutella en deze was al binnen een week op. Deze chocoladepasta is gemaakt met hazelnoten, cacao, dadels en wat kokosolie. Niks dus om je zorgen over te maken. Je kunt er ook vet lekkere koekjes mee maken en dat deed ik, dus wilde ik dit recept even met jullie delen. Mocht je geen keukenmachine hebben of ben je gewoon too lazy, kun je de soortgelijke versie ook gewoon kopen in de winkel. Beide soorten smaken erg lekker op een cracker en dus ook in deze gezonde koekjes.

Ingrediënten
(Voor 6 koekjes)

50 gram (glutenvrije) havervlokken
75 gram amandelmeel
60 gram hazelnoot & cacoa pasta (Meridian) of gezonde nutella
3 eetlepels amandelmelk
3 eetlepels ahorn siroop
Snufje zout

Benodigdheden
Keukenmachine
Oven

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de havervlokken en amandelmeel in een keukenmachine en mix tot een fijn meel.

3. Voeg de chocoladepasta, amandelmelk, ahornsiroop en zout toe. Mix tot een dik deeg.

4. Rol het deeg tot zes balletjes en leg ze op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Druk ze zachtjes plat met een vork.

5. Bak de koekjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna minstens 5 minuten afkoelen.

Tip: Is het mengsel nog iets te smeuïg om balletjes van te rollen? Voeg dan wat amandelmeel toe voor extra stevigheid.