DE JONGENS VAN ZAND & KLEI – BREDA

SONY DSCSONY DSC

Laatst bracht ik een bezoekje aan De jongens van zand en klei in Breda. Een fijn restaurant om te lunchen of te dineren. De jongens van zand en klei zijn enorm creatief met aardappelen. Je zou het ook wel een aardappel restaurant kunnen noemen, in alle gerechten worden aardappelen op een creatieve manier verwerkt. Dit restaurant in Breda is echt top, alle gerechten zijn kunstwerkjes om te zien en het smaakt dan ook verschrikkelijk lekker.

Het doel van eigenaren Tako en Miranda is dan ook om de ordinaire knol in een sexy jasje te stoppen. En dat doen ze met veel succes. Zo zitten er in elk gerecht wel piepers verwerkt, maar niet op een manier die je zou verwachten. Ik bestelde bijvoorbeeld een crunchy potato basket, een salade waarin ook zoete aardappel noedels zaten. Dit had ik nog nooit eerder op en was erg verrassend. Weer eens wat anders dan de standaard club sandwiches overal.

Ook vinden Tako en Miranda het jammer dat de aardappel soms zo negatief in het daglicht staat. Aardappels zijn helemaal niet slecht, dikmakend of saai. Je kunt er juist enorm veel kanten mee op. Move over gekookte aardappelen met jus, het is tijd voor zoete aardappel noedels, aardappel tosti en aardappel bitterballen. Ja echt, deze dingen staan allemaal op het menu en ik daag je uit ze te proberen. Bestel anders een plankje met aardappel tapas en proef wat dit lekkere eettentje allemaal te bieden heeft.

De jongens van zand & klei – Veemarktstraat 76 – 4811 JZ – BredaSONY DSCSONY DSC