Het is weer tijd voor een eetdagboek van een model. Ik merk dat jullie allemaal fan zijn van de eetdagboeken en hoop vooral dat jullie dit als inspiratie zien voor je eigen voedingspatroon. Zelf vind ik het ook altijd interessant om te zien wat anderen eten en haal ik daar weer lekkere dingen uit om zelf ook eens te proberen.

Deze keer deel ik weer een eetdagboek van een prachtige beauty, Marlou van Oss. Marlou is dol op reizen, lekker koken en creatief bezig zijn. Ze zorgt erg goed voor haar lichaam en eet daarom ook heel puur en bewust. Zo kookt Marlou met veel ingrediënten uit eigen tuin, worden er veel biologische producten gebruikt en staat ze graag in de keuken. Speciaal voor Zonderzooi hield ze een eetdagboek bij en geeft ze je ook wat fijne voedingstips.

 

marlou2

Marlou, wat is jouw visie op gezonde voeding?

“Ik probeer de basis zo gezond en vers mogelijk te doen. Dus verse groenten, vers vlees en verse soepen. De producten die ik vaak gebruik, probeer ik zo veel mogelijk biologisch te houden. Daarbij is een goed ontbijt het halve werk! Wanneer ik zin heb in guilty pleasures neem ik deze, maar probeer ik dit in kleine mate te doen en er extra van te genieten. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Maar zodra je de basis goed hebt zijn die kleine guilty pleasures niet zo erg. Daarnaast probeer ik altijd wat regelmaat toe te passen binnen mijn eetpatroon. Ik let op suikers, zout en vetten, maar niets overmatig.”

 

Hoe zorg je er voor dat je in shape blijft?

“Door zo regelmatig mogelijk te leven, goed te slapen, genoeg water te drinken en voldoende te bewegen. Helaas kan ik door een versleten tussenwervelschijf op dit moment niet zo veel sporten als ik graag zou willen. Om toch in shape te blijven wandel ik iedere dag 50 minuten en doe ik ab workouts via internet. Wanneer ik fysiek in goede toestand ben ga ik graag hardlopen, touwtje springen en boksen.”

 

Hoe combineer je een gezond voedingspatroon met drukke werkdagen en reizen?

“Ik probeer zo veel mogelijk dingen van thuis mee te nemen en meals te preppen. Wanneer ik reis zorg ik altijd dat ik wat fruit bij me heb, een flesje water en een zakje met noten die ik zelf heb samengesteld. Op drukke dagen probeer ik mijn regelmaat vast te houden en op vaste tijden een klein tussendoortje te nemen. Wanneer dit niet lukt, geen paniek. De volgende dag weer beter. Alles gewoon weer oppakken!”

Heb je nog voedingstips voor anderen?

“Sla geen maaltijden over, dit vertraagt je stofwisseling. Probeer over de dag kleine porties te nemen zodat je stofwisseling goed blijft werken. Begin je dag met een glas lauw water met citroen en eventueel gember. Probeer iedere dag te bewegen maar overdrijf niet, en put je lichaam niet uit. Rust en herstel is ook erg belangrijk. Let niet te veel op calorieën, maar meer op voedingstoffen. In een avocado kunnen dan wel veel calorieën zitten, je lichaam gaat er heel anders mee om. Overdrijf niets en doe dingen met mate. Ben lief voor jezelf en voor je lichaam en probeer zo veel mogelijk balans te zoeken. zowel fysiek als mentaal, hou het leuk voor jezelf! Zo kun je het volhouden.”
marlou1

Dag 1

Ontbijt
Ik start mijn dag met een glas water met een uitgeperste citroen. Daarna neem ik een bakje Griekse yoghurt met een halve nectarine, halve banaan, halve appel, biologische granola, kaneel en een drupje honing. Daarnaast drink ik nog een kop koffie.Tussendoor
Als snack neem ik de andere helft van de appel.Lunch
Ik maak een tomatensoepje met tomaten uit eigen tuin. Verder gebruik ik hierbij nog knoflook, ui, Italiaanse kruiden, olijfolie van de boerderij uit Kroatië en een rode biet uit eigen tuin.Tussendoor
Daarna snack ik de andere helft van de nectarine.Diner
‘s Avonds maak ik carpaccio, zelf gesneden van verse biefstuk van de slager. Met rucola, verse Parmezaanse kaas, cherrytomaten uit eigen tuin en balsamico dressing. Daarna als hoofdgerecht homemade sushi met chili kruiden, avocado, komkommer, omelet, surimi stick en zeewier. Hierbij drink ik nog een glaasje cola light met veel ijs, limoen en munt.

‘s Avonds
Als dessert neem ik een cappuccino met halfvolle melk.

 

 

Dag 2

Ontbijt
Ik neem weer een bakje Griekse yoghurt met banaan en nectarine, biologische granola, een drupje honing en kaneel. Daarbij drink ik een kop koffie.Tussendoor
Als snack neem ik een rijstwafel die ik beleg met een kwart avocado.Lunch
‘s Middags eet ik als lunch weer dezelfde soep als gisteren, homemade tomatensoep met bietjes. Daarbij neem ik 1 snee volkoren brood met aardbei.Tussendoor
Tussendoor eet ik een lekker fris appeltje.Diner
‘s Avonds maak ik rucolastamp met pijnboompitten en cherrytomaten. Daarbij eet ik ook nog een gehaktbal gemaakt van mager rundergehakt en ui.

‘s Avonds
Ik neem nog een cappuccino en een handje amandelen.

 

 

Dag 3

 

Ontbijt
Ik start weer met hetzelfde ontbijt als altijd: een bakje Griekse yoghurt met appel, banaan, honing en kaneel.Tussendoor
Als snack neem ik een bakje koffie en 2 glazen water.Lunch
‘s Middags eet ik 2 volkoren boterhammen met daarop een omelet met champignons.Tussendoor
Voordat ik ga snelwandelen neem ik nog even een klein bakje yoghurt met een halve nectarine.Diner
‘s Avonds maak ik weer een lekker soepje met courgettes uit eigen tuin. Daarbij doe ik ook nog wat spliterwten, ui, knoflook, een gekookt ei, halve avocado, tomaatjes en een stukje gerookte zalm.

Wil je meer zien van Marlou? Vergeet haar dan niet te volgen via Instagram.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.
info@zonderz