VOLKOREN PITA’S MET AVOCADO, FETA EN TOMAAT

Een tijdje terug kwam ik terecht op de Instagram pagina van Daliskitchen. Tof, nog een blogger die Dalí heet dacht ik. Maar de eigenaresse van de blog, Jade, heeft een heel erg lief poesje die Dalí heet en daar is de blog naar vernoemd. Op sommige foto’s zie je dit katertje met zijn snuitje achter het eten verschijnen, erg lief. De foto’s die Jade maakt zijn echt prachtig en elke keer loopt het water me uit de mond. Daarom leek het me leuk eens een recept van haar te delen.

pita2

Deze volkoren pita’s met avocado, feta en tomaat zijn ideaal om te eten als snelle lunch. Het is altijd goed om te kiezen voor langzame koolhydraten, neem daarom dus volkoren pita’s in plaats van witte. Volkoren pita’s geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder honger hebt. Bovendien zorgt de avocado voor een goede portie gezonde vetten, welke belangrijk zijn voor een stralende huid.

Jade: “Ik deel eigenlijk zelden ontbijt- of lunchrecepten, maar deze avocado pita’s met feta en tomaat mogen hier niet ontbreken. De basis is een volkoren pita die je krokant maakt tussen de contactgrill, besmeerd met avocado en afgemaakt met lekkere frisse tomaatjes, feta en bieslook. Heel erg simpel dus, maar echt een geweldige combinatie. Zo lekker dat ik er de afgelopen week vier keer mee ontbeten of geluncht heb.”

pita1Ingrediënten
(Voor 2 personen)

2 volkoren pita’s
2 kleine tomaten
1 avocado
30 gram feta
5 gram bieslook
peper en zout
Olijfoliespray

Benodigdheden
Contactgrill of grillpan

Bereidingswijze
1. Snijd de pita broodjes door midden, spray ze in met wat olijfolie en strooi er een snufje zout over. Leg ze tussen de contactgrill voor ongeveer 5 minuten.

2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Verdeel de avocado over de pita’s en prak het met een vork. Breng het op smaak met wat peper en zout.

3. Snijd de tomaat in hele kleine blokjes en verdeel het over de pita’s. Verkruimel ook de feta eroverheen en maak het af met wat verse bieslook.