fbpx ...

Deze gezonde pitabroodjes met avocado zijn echt het proberen waard. Pitabroodjes worden vaak gegeten bij een broodje shoarma, maar ook als lunch is het leuk wat vaker pitabroodjes te eten. Deze gezonde pitabroodjes met avocado, tomaat en feta zijn erg makkelijk om te maken en bovendien super gezond. Avocado’s bevatten veel onverzadigde vetzuren, welke zorgen voor een gezond hart. Daarnaast zijn deze vetten ook belangrijk voor het verlagen van het cholesterolgehalte in je bloed. Helemaal niet verkeerd dus om gezonde vetten te eten.

Een tijdje terug kwam ik terecht op de Instagram pagina van Dali’s Kitchen. Wat toevallig, nog een blogger die Dalí heet dacht ik. Maar de eigenaresse van de blog, Jade, heeft een heel erg lief poesje die Dalí heet en daar is de blog naar vernoemd. Op sommige foto’s zie je dit katertje met zijn snuitje achter het eten verschijnen, erg lief. De foto’s die Jade maakt zijn echt prachtig en elke keer as ik ze zie loopt het water me uit de mond. Daarom leek het me leuk een recept van haar te delen. Deze volkoren pitabroodjes met avocado, feta en tomaat zijn ideaal om te eten als snelle lunch. Het is altijd goed om te kiezen voor langzame koolhydraten, neem daarom dus volkoren pitabroodjes in plaats van witte. Volkoren pitabroodjes geven je een verzadigd gevoel, waardoor je minder honger hebt.

Jade: “Ik deel eigenlijk zelden ontbijt- of lunchrecepten, maar deze avocado pita’s met feta en tomaat mogen hier niet ontbreken. De basis is een volkoren pita die je krokant maakt tussen de contactgrill, besmeerd met avocado en afgemaakt met lekkere frisse tomaatjes, feta en bieslook. Heel erg simpel dus, maar echt een geweldige combinatie. Zo lekker dat ik er de afgelopen week vier keer mee ontbeten of geluncht heb.”

Laat je me weten wat je van deze gezonde pitabroodjes met avocado vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

gezonde-pitabroodjes-met-avocado

 

Recept gezonde pitabroodjes met avocado

 


Ingrediënten
(Voor 2 personen)

2 volkoren pita broodjes
2 kleine tomaten
1 avocado
30 gram (vegan) feta kaas
5 gram bieslook
Olijfolie spray
Snufje peper en zout

 

Benodigdheden

Contactgrill of grillpan

 

Bereidingswijze

1. Snijd de pita broodjes door midden, spray ze in met wat olijfolie en strooi er een snufje zout over. Leg ze tussen de contactgrill voor ongeveer 5 minuten.

2. Halveer de avocado en verwijder de pit. Verdeel de avocado over de pita’s en prak het met een vork. Breng het op smaak met wat peper en zout.

3. Snijd de tomaat in hele kleine blokjes en verdeel het over de pita’s. Verkruimel de feta eroverheen en maak het af met wat verse bieslook.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz