fbpx ...

Deze tapenade met champignons en truffel is heerlijk om te serveren tijdens een feestje.  De standaard borrelhapjes kennen we tegenwoordig wel, dus be creative en maak zelf tapenade. Deze tapenade met champignons en truffel is lekker voor op een toastje bij de borrel. Tapenade maken is helemaal niet moeilijk en bovendien staat dit recept al binnen 10 minuten op tafel. Om eerlijk te zijn heb ik dit recept niet zelf bedacht (shame on me) maar mijn nichtje serveerde het een aantal jaar geleden tijdens het kerstdiner. Sinds ik het recept heb weten bemachtigen maak ik het graag voor mijn vriendinnen.

 

Heerlijke tapenade met champignons en truffel

 

De combinatie van champignons en truffel is altijd goed, sowieso ben ik echt fan van alles met truffel. Homemade pasta met truffel, truffelboter en laatst in Italië probeerde ik zelfs voor het eerst chips met een vleugje truffel. Daarom is deze tapenade dus ook zeker het proberen waard. Door de combinatie met verse tijm, peterselie en een vleugje citroen is de tapenade heerlijk fris. Het lekkerste vind ik om sneetjes verse ciabatta te besprenkelen met goede Italiaanse olijfolie, 5 minuten in de oven te zetten en daarna elk sneetje te besmeren met de tapenade. Succes gegarandeerd als je eters op bezoek hebt!

Deze tapenade met champignons en truffel is:

  • Lactosevrij
  • Glutenvrij
  • 100% vegan
  • Rijk aan vitamine B12

Laat je me weten wat je van deze tapenade met champignons en truffel vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

Recept tapenade met champignons en truffel

 

Bereidingstijd: 15-20 minuten

 

Ingrediënten
(Voor een bakje tapenade)

250 gram kastanje champignons
1 sjalot
2 teentjes knoflook
½ citroen
6 takjes verse tijm
6 takjes verse peterselie
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels olijfolie
Paar snufjes zout

 

Bereiding

1. Maak de champignons schoon met wat water of een champignonborsteltje. Snijd ze daarna zo fijn mogelijk met een groot mes.

2. Snijd de knoflook en sjalot ook fijn.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook 1 minuut. Voeg daarna de champignons toe en bak nog eens 3 minuten mee.

4. Voeg daarna de tijmblaadjes en voldoende zout toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg daarna een theelepel citroensap en de truffelolie toe.

6. Hak ten slotte de peterselie fijn en roer deze door het geheel. Er kan wat vocht van de champignons vrijkomen, schep dit er even uit voordat je de tapenade in een bakje doet.

Wil je meer balans ervaren en geen last meer van vervelende klachten? Doe dan mijn gratis Ayurveda dosha test en kom erachter welke voeding het beste bij jouw body-mind type aansluit. Kijk ook eens in de Zonderzooi Shop voor mijn e-books en cursussen op het gebied van voeding en Ayurveda.

info@zonderz