TAPENADE VAN CHAMPIGNON EN TRUFFEL

Wanneer je een feestje hebt is het altijd leuk om lekkere hapjes te serveren. De standaard tapas kennen we tegenwoordig wel, dus be creative en maak deze tapenade met champignon en truffel. Dit hapje is lekker voor op een toastje bij de borrel. Tapenade maken is ook helemaal niet moeilijk, deze champignon-truffel tapenade staat al binnen 10 minuten op tafel. Om heel eerlijk te zijn heb ik dit recept helemaal niet zelf bedacht (shame on me) maar mijn nichtje serveerde het vijf jaar geleden tijdens ons kerstdiner. Sindsdien maakt mijn moeder het heel vaak als hapje als er mensen komen eten en nu ik het recept heb weten bemachtigen maak ik het dus ook graag voor mijn vriendinnen.

De combinatie van champignon en truffel is altijd goed, sowieso ben ik echt fan van alles met truffel. Homemade pasta met truffel, truffelboter en laatst in Italië probeerde ik zelfs voor het eerst chips met een vleugje truffel. Daarom is deze tapenade dus ook zeker het proberen waard. Door de combinatie met verse tijm, peterselie en een vleugje citroen heerlijk fris. Het lekkerste vind ik om sneetjes verse ciabatta te besprenkelen met goede Italiaanse olijfolie, deze even vijf minuten in de oven te zetten en daarna elk sneetje te besmeren met de tapenade. Succes gegarandeerd als je eters op bezoek hebt! Laat je me weten hoe je het vond smaken? Dat vind ik altijd leuk om te horen. SONY DSCSONY DSCSONY DSCIngrediënten
(Voor een bakje tapenade)

250 gram kastanje champignons
1 sjalot
2 teentjes knoflook
½ citroen
6 takjes verse tijm
6 takjes verse peterselie
2 eetlepels truffelolie
2 eetlepels olijfolie
Paar snufjes zout

Benodigdheden
Pan
Groot scherp mes

Bereiding
1. Maak de champignons schoon met wat water of een champignonborsteltje. Hak deze zo fijn mogelijk met een groot mes.

2. Snijd de knoflook en sjalot ook fijn.

3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook een minuut. Voeg daarna de champignons toe en bak nog eens drie minuten mee.

4. Voeg daarna de tijmblaadjes en voldoende zout toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg daarna een theelepel citroensap en de truffelolie toe.

6. Hak ten slotte de peterselie fijn en roer deze door het geheel. Er kan wat vocht van de champignons vrijkomen, schep dit er even uit voordat je de tapenade in een bakje doet.