Hmmm deze burgers met zoete aardappel zijn echt heerlijk! Wil je een keer zelf vegetarische burgers maken? Dan zijn deze burgers met zoete aardappels en feta een goed idee. Ik ben dol op zoete aardappels en eet het liefst elke week wel een keer zoete aardappel frietjes. Ook soep met zoete aardappel vind ik heerlijk. Maar burgers gemaakt van zoete aardappel had ik eigenlijk nog nooit geprobeerd. Tot ik dit heerlijke recept voorbij zag komen van Milou, de eigenaresse van  de blog Healthinut. Alle recepten op Milou’s blog zien er lekker uit, van vegan bounty chocolade mousse tot bosbessen kruimeltaart. Het liefst zou ik alles wel eens willen proberen. Zo ook deze burgers gemaakt van zoete aardappel en feta. Een fijn recept als je vegetarisch bent maar toch af en toe een burger mist.

 
 
zoete-aardappel-burgers-feta
 
 

Burgers met zoete aardappel en feta

 
 

Milou: “In het weekend heb ik altijd zin in iets van comfort food. Alhoewel deze zoete aardappel burgers niet binnen 5 minuten op tafel staan geeft het toch echt die lekkere weekend sfeer. Althans, zo voelt dat voor mij! Ik eet bijna tot geen vlees meer, dus bleven de vega en vegan opties over. Een paar dagen daarvoor had ik nog iets gemaakt met zoete aardappel en feta en die smaakcombinatie beviel zo goed… Dat ik het maar gewoon nóg een keer in een recept verwerkte! En daaruit rolde dus dit zoete aardappel burger recept met feta en rode ui. Lekker gekruid met verschillende heerlijke kruiden. De zoete aardappel en gebakken rode ui zorgen voor het zoetje en de zoutige feta maakt het helemaal af! Oh wacht, de rucola, vergeet die niet, want die maakt het pas echt af!”

Deze burgers met zoete aardappel en feta zijn:
 
  • Vegetarisch
  • Makkelijk om te maken
  • Rijk aan vitamine A en C
  • Veel te lekker om te delen!

Laat je me weten wat je van deze burgers met zoete aardappel en feta vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 
 
zoete-aardappel-burgers-feta
 

 

Recept burgers met zoete aardappel en feta

 
 

Ingrediënten
(Voor 6 personen)

600 gram zoete aardappel
150 gram feta
2 eieren
3 teentjes knoflook
1 rode ui
50 gram haver- of paneermeel
Grote hand verse basilicum
Grote hand verse platte peterselie
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eetlepel gedroogde oregano
2 eetlepels Italiaanse kruiden
 
Verder:
6 volkoren (afbak)broodjes
Extra feta (Ongeveer 50 gram)
1 rode ui
Paar handjes rucola
 
 
 

Benodigdheden

Grote kom
Pan

 

 

Bereiding

1. Schil en rasp de zoete aardappel en leg het in een grote kom. Snijd de ui, knoflook en verse kruiden fijn. Voeg toe aan de kom samen met de ei, verkruimelde feta, havermeel en flink wat peper en zout. Mix goed door elkaar en maak er met je handen 6 grote of 8 kleine burgers van.

2. Verhit een flinke scheut olijf- of kokosolie in een pan op medium vuur (echt niet te hoog!) en bak de burgers per kant ongeveer 5-6 minuten met de deksel op de pan. Ik moest ze in twee keer afbakken, want het paste niet allemaal in mijn pan.

3. Maak daarna de pan schoon en verhit opnieuw wat olijf- of kokosolie. Snijd de andere rode ui in ringen en bak deze op hoog vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.

4. Beleg de broodjes met wat rucola, de burger, de uienringen, weer wat rucola en verkruimel extra feta erboven. Eet smakelijk!

Wil je door mij begeleid worden met gezonder eten? Meld je dan aan voor online coaching of bestel het nieuwste e-book!