Hmmm deze burgers met zoete aardappel zijn echt heerlijk! Wil je een keer zelf vegetarische burgers maken? Dan zijn deze burgers met zoete aardappels en feta een goed idee. Ik ben dol op zoete aardappels en eet het liefst elke week wel een keer zoete aardappel frietjes. Ook soep met zoete aardappel vind ik heerlijk. Maar burgers gemaakt van zoete aardappel had ik eigenlijk nog nooit geprobeerd. Tot ik dit heerlijke recept voorbij zag komen van Milou, de eigenaresse van  de blog Healthinut. Alle recepten op Milou’s blog zien er lekker uit, van vegan bounty chocolade mousse tot bosbessen kruimeltaart. Het liefst zou ik alles wel eens willen proberen. Zo ook deze burgers gemaakt van zoete aardappel en feta. Een fijn recept als je vegetarisch bent maar toch af en toe een burger mist.

zoeteaardappelburger2

Burgers met zoete aardappel en feta

Milou: “In het weekend heb ik altijd zin in iets van comfort food. Alhoewel deze zoete aardappel burgers niet binnen 5 minuten op tafel staan geeft het toch echt die lekkere weekend sfeer. Althans, zo voelt dat voor mij! Ik eet bijna tot geen vlees meer, dus bleven de vega en vegan opties over. Een paar dagen daarvoor had ik nog iets gemaakt met zoete aardappel en feta en die smaakcombinatie beviel zo goed… Dat ik het maar gewoon nóg een keer in een recept verwerkte! En daaruit rolde dus dit zoete aardappel burger recept met feta en rode ui. Lekker gekruid met verschillende heerlijke kruiden. De zoete aardappel en gebakken rode ui zorgen voor het zoetje en de zoutige feta maakt het helemaal af! Oh wacht, de rucola, vergeet die niet, want die maakt het pas echt af!”

Laat je me weten wat je van deze burgers met zoete aardappel en feta vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

zoeteaardappelburger

Recept burgers met zoete aardappel en feta


Ingrediënten
(Voor 6 personen)

 

600 gram zoete aardappel
150 gram feta
2 eieren
3 tenen knoflook
1 rode ui
50 gram havermeel of paneermeel
grote hand vol verse basilicum
grote hand vol verse platte peterselie
1 eetlepel gedroogde tijm
1 eeetlepel gedroogde oregano
2 eetlepel Italiaanse kruidenVerder:
Net zo veel (afbak)broodjes als dat jij wilt eten
Extra (ongeveer 50 gram) feta
1 rode ui
Paar handjes rucola

Benodigdheden

 

Grote kom
Pan

 

 

Bereiding

 

1. Schil en rasp de zoete aardappel en leg het in een grote kom. Snijd de ui, knoflook en verse kruiden fijn. Voeg toe aan de kom samen met de ei, verkruimelde feta, havermeel en flink wat peper en zout. Mix goed door elkaar en maak er met je handen 6 grote of 8 kleine burgers van.

2. Verhit een flinke scheut olijf- of kokosolie in een pan op medium vuur (echt niet te hoog!) en bak de burgers per kant ongeveer 5-6 minuten met de deksel op de pan. Ik moest ze in twee keer afbakken, want het paste niet allemaal in mijn pan.

3. Maak daarna de pan schoon en verhit opnieuw wat olijf- of kokosolie. Snijd de andere rode ui in ringen en bak deze op hoog vuur totdat ze mooi goudbruin zijn.

4. Beleg de broodjes met wat rucola, de burger, de uienringen, weer wat rucola en verkruimel extra feta erboven. Eet smakelijk!

 

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hierom het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

 

Wil je aan de slag met een gezonde en duurzame lifestyle? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.