BROODJE HUMMUS MET GEGRILDE GROENTEN

Hummus heb je tegenwoordig in zo veel soorten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hummus met rode biet, spicy hummus, hummus met zoete aardappel of hummus met pompoen. Deze kwam ik vandaag allemaal tegen tijdens een rondje door de Albert Heijn. Wat mij altijd opvalt aan deze soorten hummus is dat hoe lekker de verpakking er ook uit ziet, uiteindelijk zitten er overal conserveringsmiddelen in. Dit is natuurlijk belangrijk om de hummus langer vers te houden, maar dat maakt de hummus er niet lekkerder op. Wanneer je zelf hummus maakt proef je gewoon het verschil. Bovendien zit in homemade hummus ook geen goedkope olie zoals koolzaadolie, maar gewoon olijfolie wat boordevol gezonde vetten zit.

Maak daarom eens een voorraadje rode linzen hummus, die ook erg lekker is als lunch op een broodje. Zo vind ik de combinatie van deze hummus met gegrilde groenten echt heerlijk. Een ideale maaltijd wanneer je net iets meer tijd hebt en je je lichaam een voedzame maaltijd gunt.

SONY DSC
Ingrediënten
(Voor 2 personen)

2 volkoren broodjes
4 eetlepels rode linzen hummus
1/2 rode paprika
1/3 courgette
10 cherrytomaten
Handje rucola
Scheutje olijfolie

Benodigdheden
Tosti ijzer (grill)

Bereiding
1. Verwarm het tosti ijzer. Snijd het hoedje van de paprika, haal het kroosje er uit en snijd dunne repen van een helft.

2. Snijd de courgette in dunne plakken en halveer de cherrytomaten.

3. Giet een klein scheutje olijfolie over de courgette en leg deze samen met de andere groenten onder de grill. Bak deze ongeveer 5 minuten, zodat er strepen van de grill op ontstaan.

4. Besmeer beide broodjes royaal met hummus, een handje rucola en beleg daarna met gegrilde groenten.

Geniet er van!