Dit broodje hummus met gegrilde groenten is mijn nieuwe favoriete lunch! Hummus zelf maken is helemaal niet lastig. Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine en natuurlijk de ingrediënten. Het liefst maak ik wekelijks zelf mijn eigen hummus, want zelfgemaakte hummus is echt tien keer lekkerder dan hummus uit de supermarkt. De laatste tijd ben ik echt verslaafd aan hummus met rode linzen. Rode linzen hebben een specifieke smaak, die heerlijk is in combinatie met komijn. Ook zijn de roze linzen na het koken lekker zacht, waardoor ze makkelijk tot hummus te mixen zijn. Hierdoor wordt de hummus lekker smeuïg en goed smeerbaar.

Deze rode linzen hummus is ook erg lekker als lunch op een broodje. Zo vind ik de combinatie van hummus met gegrilde groenten echt heerlijk. Een ideale maaltijd wanneer je nét iets meer tijd hebt om je lunch te bereiden. Bovendien bevat deze hummus veel goede voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels en langzame koolhydraten. Alles wat je nodig hebt voor een happy healthy body.

Dit broodje hummus met gegrilde groenten is:

  • Makkelijk om te maken
  • Lactosevrij
  • 100% vegan
  • Boordevol vitaminen

Laat je me weten wat je van dit broodje hummus met gegrilde groenten vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

broodje-hummus-met-gegrilde-groenten

 

Recept broodje hummus met gegrilde groenten

 

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

2 volkoren broodjes
4 eetlepels rode linzen hummus
1/2 rode paprika
1/3 courgette
10 cherrytomaten
Handje rucola
Scheutje olijfolie

 

Benodigdheden

Tosti ijzer (grill)

 

Bereiding

1. Verwarm het tosti ijzer. Snijd het hoedje van de paprika, haal het kroosje er uit en snijd dunne repen van een helft.

2. Snijd de courgette in dunne plakken en halveer de cherrytomaten.

3. Giet een klein scheutje olijfolie over de courgette en leg deze samen met de andere groenten onder de grill. Bak deze ongeveer 5 minuten, zodat er strepen van de grill op ontstaan.

4. Besmeer beide broodjes royaal met hummus, een handje rucola en beleg daarna met gegrilde groenten.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz