Aangezien jullie vorige keer zo enthousiast waren over mijn eerste eetdagboek, leek het me leuk er nog een bij te houden. De laatste keer toen ik het bijhield deed ik nog aan fitness, daar ben ik mee gestopt vanwege rugklachten en momenteel doe ik veel yoga. Hierdoor ben ik iets anders gaan eten, gek eigenlijk. Het lijkt wel of elke sport een nieuw voedingspatroon met zich meebrengt. Bij krachttraining focus je vooral op eiwitten, bij yoga focus je meer op natuurlijke voeding.

Ook ben ik gestopt met het tracken van mijn voeding in MyFitnessPal. Als foodcoach weet ik echt wel welke voedingsmiddelen mijn lichaam nodig heeft en luister ik gewoon naar mijn lichaam. Daarnaast ben ik gestopt met het drinken van eiwitshakes en het eten van vlees, iets waar ik al een tijdje over na zat te denken. In het begin was ik nog erg bezig met de vraag of ik wel genoeg eiwitten binnen kreeg, maar tegenwoordig maak ik me daar niet meer zo druk om. Ik eet gezond, zit lekker in mijn vel en voel me fijn bij deze manier van eten. That’s all what matters, right?

Het delen van dit eetdagboek is vooral als inspiratie voor jullie, niet om dingen klakkeloos over te nemen. Ieder lichaam is anders en elk persoon reageert ook anders op bepaalde voeding. Door op deze manier te eten heb ik ontzettend veel energie en bovendien ook nauwelijks honger. Dat kan voor jou misschien anders zijn, dus doe vooral waar jij je lekker bij voelt en wat goed past bij jou.

Vrijdag

Ontbijt
Ik start mijn dag met een uurtje yoga en doe daarna nog even meditatie. Naderhand is het tijd voor mijn ontbijt, my favourite meal of the day. Ik maak havermoutpap met cacaopoeder en kokosmelk. Deze garneer ik met wat ongezouten noten, kokos en een halve bevroren banaan. Ook drink ik nog twee glazen verse gemberthee.

Tussendoor
Ik heb een drukke ochtend met foodcoaching, waardoor ik weinig tijd heb om tussendoor te eten. Wel drink ik veel water tijdens het coachen en aan het einde van de ochtend eet ik een kiwi.

Lunch
Als lunch neem ik drie rijstwafels met gerookte zalm, rucola en 250 gram cherrytomaten. Daarbij drink ik nog twee glazen verse gember thee.

IMG_3424

Tussendoor
Als tussendoortje eet ik een rijstwafel met een dikke laag 100% pinda’s pindakaas. Daarna ga ik naar een vriendin en eten we een ijsje in het zonnetje. Ik neem 2 bolletjes sorbetijs, met mango en aardbei. We gaan ‘s avonds naar een foodfestival en om onze honger even te stillen eten we nog wat verse olijven en noten.

Diner
Samen met een paar vriendinnen ga ik naar foodfestival TREK in Den Bosch. Ik bestel hier een Indiase curry met paneer, een soort van fetakaas. Daarna delen we nog een kokosmakroon en drink ik wat sangriaatjes. Later gaan we op stap en neem ik nog een glas wodka met spa rood en limoen. Oh en na het stappen eet ik nog een frietje met satésaus, oeps. Laten we hier de alcohol maar even de schuld van geven.

Zaterdag

Ontbijt
Ik ontbijt met een bakje havermoutpap met kokosmelk, blauwe bessen, banaan en pindakaas. Daarbij drink ik twee glazen verse gemberthee.

Tussendoor
Als snack neem ik een nectarine en drink ik weer twee glazen verse gember thee.

Lunch
Ik maak een eiwit omelet met 4 eiwitten, cherrytomaten, ui, knoflook, gerookte zalm en rucola. Hmmmm! Dit is een van mijn favoriete recepten uit mijn ebook.

Diner
Ik heb zin in lekker veel groenten dus maak ik een vegan poké bowl . Dit is een salade met wortel, paprika, tomaat, rucola, avocado en spicy tempeh. Als dressing mix ik limoensap met gember en tamarinde, lekker fris. Daarbij drink ik nog twee glazen water.

‘s Avonds
Als avondsnack eet ik nog een rijstwafel met 100% pinda’s pindakaas en drink ik nog een glas verse gember thee.

Zondag

Ontbijt
Ik start mijn dag met 1,5 uur yoga en daarna neem ik een lekker bakje chocolade havermoutpap met een halve bevroren banaan en kokos. Hierbij drink ik weer twee glazen verse gember thee.

Lunch
Omdat ik nog veel ingrediënten van de vorige dag over heb maak ik weer een vegan poke bowl met tempeh. Mijn nieuwste verslaving, heerlijk!

SONY DSC

Tussendoor
Als snack neem ik een handje ongezouten cashewnoten, wat cherrytomaten en een paar stukjes galia meloen. Ook drink ik twee glazen water.

Diner
Ik ga bij mijn ouders eten en mijn moeder is dol op koken dus dat is altijd feest. Ik eet verse pasta met homemade champignon-truffel tapenade en een grote portie salade met tomaat, paprika, komkommer, avocado, kappertjes en rucola. Hierbij drink ik nog een glas water.

 ‘s Avonds
Voor het slapengaan neem ik nog een klein bakje ongezoete sojayoghurt. Zonder iets er in, ik vind sojayoghurt gewoon heerlijk van smaak.

info@zonderz