SONY DSC

SONY DSC

Zelf mueslirepen maken is helemaal niet lastig, je hebt alleen een oven nodig om deze mueslirepen met speculaas te maken. Het verschil tussen mueslirepen uit de supermarkt en deze mueslirepen is dat deze repen veel minder ‘zooi’ bevatten. Door zelf je eigen mueslirepen te maken heb je natuurlijk ook zelf in de hand wat er in gaat. Zo kun je deze mueslirepen ook makkelijk glutenvrij maken, door glutenvrije havermout te gebruiken. Deze mueslirepen met speculaas bevatten maar vijf ingrediënten: havermout, dadels, noten, ahorn siroop en wat speculaaskruiden. Misschien heb je alle ingrediënten al wel in huis, dan kun je gelijk aan de slag.

Mijn doel is om altijd zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, dat maakt het jullie makkelijk en bovendien heb je gewoon niet veel nodig voor lekkere mueslirepen. Ook heb ik altijd een flinke voorraad havervlokken in huis want dit kun je bijna in alle recepten wel gebruiken. Denk aan chocolade havermoutpap, havermout-bananen cake of een smoothie. Bovendien zijn havervlokken rijk aan vezels en langzame koolhydraten, waardoor je lang verzadigd bent. Door ook wat noten toe te voegen worden de repen lekker knapperig en geven ze je gelijk een energy boost. Fijne repen dus om mee te nemen naar je werk als je aan lange dag voor de boeg hebt.

Laat je me weten wat je van deze mueslirepen met speculaas vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSC

SONY DSC

 

Recept mueslirepen met speculaas

 

Ingrediënten
(Voor 4 repen)

75 gram (glutenvrije) havervlokken
80 gram dadels
100 gram gemengde noten (hazelnoten, amandelen, walnoten etc.)
2 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels speculaaskruiden

 

Benodigdheden

Keukenmachine of sterke blender
Oven

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C.

2. Doe de havervlokken en noten samen in de keukenmachine en mix even goed fijn.

3. Voeg daarna de dadels, ahornsiroop en speculaaskruiden toe en mix nogmaals.

4. Doe het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Gebruik ongeveer de helft van het blik en zorg dat het 1,5 cm dik is. Druk goed aan met je handen of de bolle kant van een lepel.

5. Bak de repen in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen en snijd er daarna vier repen van.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.