GEZONDE MUESLIREPEN MET SPECULAAS

SONY DSCSONY DSCLaatst vroeg ik via Instagram wat jullie graag voor recepten zouden willen zien en iemand wilde een recept voor lekkere krokante mueslirepen. Dat leek me wel een goed idee, ik kwam er namelijk achter dat alle mueslirepen op mijn site allemaal raw zijn. Deze zijn dan vaak wat minder knapperig, vandaar dat ik deze speculaas repen in de oven gebakken heb. Mijn doel is om altijd zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken, dat maakt het jullie makkelijk en bovendien heb je gewoon niet veel nodig voor lekkere mueslirepen.

Ook mensen met glutenallergie kunnen deze repen maken, je vervangt de havervlokken dan voor glutenvrije havervlokken. Ik heb altijd een flinke voorraad havervlokken in huis want dit kun je bijna in alle recepten wel gebruiken. Denk aan chocolade havermoutpap, havermout-bananen cake of een smoothie. Bovendien zijn havervlokken rijk aan vezels en langzame koolhydraten, waardoor je lang verzadigd bent. Door ook wat noten toe te voegen worden de repen lekker knapperig en geven ze je gelijk een energy boost. Fijne repen dus om mee te nemen naar je werk als je aan lange dag voor de boeg hebt. Laat je het me weten als je ze gemaakt hebt? Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten

(Voor 4 repen)

75 gram (glutenvrije) havervlokken
80 gram dadels
100 gram gemengde noten (hazelnoten, amandelen, walnoten etc.)
2 eetlepels ahorn siroop
2 theelepels speculaaskruiden

Benodigdheden
Keukenmachine of sterke blender
Oven

Bereiding
1. Doe de havervlokken en noten samen in de keukenmachine en mix even goed fijn.

2. Voeg daarna de dadels, ahornsiroop en speculaaskruiden toe en mix nogmaals.

3. Doe het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Gebruik ongeveer de helft van het blik en zorg dat het 1,5 cm dik is. Druk goed aan met je handen of de bolle kant van een lepel.

4. Bak de repen in 20 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen en snijd er daarna vier repen van.