SONY DSCSONY DSC

Kokosmakronen zijn super makkelijk om zelf te maken en bovendien zijn deze kokosmakronen met chocolade heerlijk. Het enige wat je nodig hebt is kokos, eieren, ahorn siroop en pure chocolade. Normaal gesproken bevatten kokosmakronen veel witte suiker, maar door deze te vervangen door ahorn siroop worden de kokosmakronen een stuk gezonder. Ahorn siroop natuurlijk ook een vorm van suiker, maar ahorn siroop bevat wel vitaminen en mineralen. Witte suiker niet. Zo maak je kokosmakronen dus op een makkelijke manier zonder ‘zooi’.

Naast ahorn siroop heb je eigenlijk weinig nodig voor deze lekkere kokosmakronen. Een paar eiwitten en kokos, that’s it. Om de makronen net even extra lekker te maken heb ik ze versierd met pure chocolade. Pure chocolade bevat cacao, wat erg goed is voor je lichaam. Cacao is namelijk rijk aan antioxidanten, verlaagd de bloeddruk en geeft je een happy mood. Daarom is een klein blokje pure chocolade elke dag ook helemaal niet slecht voor je. Je wordt er lekker vrolijk van en het is nog goed voor je lichaam ook. Genoeg redenen dus om dit makkelijke recept te maken.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

SONY DSCSONY DSC

Recept kokosmakronen met chocolade

 

Ingrediënten
(Voor 8 stuks)

2 eieren
100 gram kokos
100 ml ahorn siroop
40 gram pure chocolade (minimaal 85%)

 

Benodigdheden

Oven
Bakpapier

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 175 ˚C.

2. Splits de eidooiers van het eiwit en doe het eiwit in een kom. Het eigeel heb je niet nodig.

3. Voeg de kokos en ahornsiroop toe. Mix door elkaar met een lepel of mixer.

4. Schep een flinke hoeveelheid van het mengsel op een lepel en gebruik de holle kant van een andere lepel om het aan te duwen. Leg dit bergje op een met bakpapier beklede bakplaat en maak 8 van deze bergjes.

5. Bak de kokosmakronen in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen.

6. Smelt de chocolade au bain marie en druppel deze met een theelepel in een kriskras patroon over de kokosmakronen. Laat de chocolade hard worden voordat je de kokosmakronen opeet. Dit gaat sneller door ze even in de koelkast te zetten.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.

Zonderzooi

Zonderzooi

Foodcoach & blogger at Zonderzooi
Hoi ik ben Dalí! Ik ben dol op koken, reizen en yoga. Met mijn blog Zonderzooi wil ik je inspireren om zo min mogelijk 'zooi' te eten en duurzamer te leven. Alle recepten die je hier vind zijn puur, natuurlijk en 100% Zonderzooi. Naast mijn blog werk ik ook als foodcoach en begeleid ik mensen met een gezond eetpatroon. “A healthy outside starts from the inside”, dat is mijn motto.
Zonderzooi

Latest posts by Zonderzooi

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe recepten en artikelen? Meld je dan aan voor de Zonderzooi update! Deze ontvang je 2x per maand in je mailbox.