KOKOSMAKRONEN MET CHOCOLADE

SONY DSCSONY DSC

Ik vind het altijd leuk om te weten aan wat voor recepten jullie behoefte hebben. Natuurlijk kan ik ook zelf van alles verzinnen, maar afgelopen week vroeg ik via Instagram waar jullie graag een recept van zouden willen zien. De reacties waren allemaal erg enthousiast en ik heb er een paar dingen uitgepikt om mee aan de slag te gaan. Zo reageerde iemand dat ze wel een recept voor kokosmakronen wilde hebben. Dat leek me wel wat, ik vind kokosmakronen namelijk echt heerlijk.

Normaal gesproken gebruik je voor kokosmakronen veel geraffineerde suiker, niet echt zonderzooi dus. Geraffineerde suiker (zoals witte suiker) bevat geen vitaminen en mineralen en levert alleen maar snelle energie. Eigenlijk jammer, want vitaminen en mineralen binnenkrijgen is erg belangrijk voor je lichaam. Daarom ben ik dus zo’n enorme fan van ahorn siroop. Ik weet heus wel dat het óók een vorm van suiker is, maar dan wel eentje die goed is voor je lichaam. Ahorn siroop wordt getapt uit bomen in Canada en is onbewerkt. Het zit dus ook boordevol met goede voedingstoffen. Daarom is het altijd goed om in recepten suiker te vervangen voor ahorn siroop, zodat je lichaam er ook nog wat aan heeft.

Naast ahorn siroop heb je eigenlijk weinig nodig voor kokosmakronen. Een paar eiwitten en kokos, that’s it. Om de makronen net even extra lekker te maken heb ik ze versierd met pure chocolade. Pure chocolade bevat veel cacao, een stof die fantastisch is voor je lichaam. Cacao is rijk aan antioxidanten, verlaagd de bloeddruk en geeft je een happy mood. Daarom is een klein blokje pure chocolade elke dag ook helemaal niet slecht voor je. Je wordt er lekker vrolijk van en het is nog goed voor je lichaam ook!

Genoeg redenen dus om dit makkelijke recept te maken. Laat je me weten wat je er van vond?

SONY DSC

SONY DSC

Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
(Voor 8 stuks)

2 eieren
100 gram kokos
100 ml ahorn siroop
40 gram pure chocolade (minimaal 85%)

Benodigdheden
Oven
Bakpapier

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Splits de eidooiers van het eiwit en doe het eiwit in een kom. Het eigeel heb je niet nodig.

2.Voeg daarna de kokos en ahornsiroop toe en roer goed door elkaar met een lepel.

3. Schep een flinke hoeveelheid van het mengsel op een lepel en gebruik de holle kant van een andere lepel om het aan te duwen. Leg dit bergje op een met bakpapier beklede bakplaat en maak 8 van deze bergjes.

4. Bak de kokosmakronen in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze even afkoelen.

5. Smelt de chocolade au bain marie en druppel deze met een theelepel in een kriskras patroon over de kokosmakronen. Laat de chocolade hard worden voordat je ze opsmikkeld. Dit gaat sneller door ze even in de koelkast te zetten.