De maand juni is weer bijna voorbij terwijl ik dit schrijf. Juni is al jaren mijn favoriete maand van het jaar, niet alleen omdat ik dan jarig ben maar ook omdat het meestal heerlijk weer is. Ik ben niet zo’n fan van de winter, al die sneeuw en kou is niet aan mij besteed. Als het dus eenmaal lekker weer is ben ik elke dag super vrolijk. Deze maand was druk met veel leuke dingen, dus schreef ik er een blogje over voor jullie.

SONY DSC

Grød, kanelbulle en Zweedse crêpes

De eerste dag van juni vertrok ik gelijk richting Kopenhagen. Ik ging een weekend bij een Zweeds vriendinnetje van me op bezoek, Amanda. ‘s Avonds kwam ik aan in Kopenhagen en was ik gelijk verwonderd over de prachtige gebouwen en de stijlvol geklede mensen. En ook over het feit dat iedereen een helm droeg tijdens het fietsen, idioot toch? Zo onveilig is fietsen ook weer niet haha.

De volgende ochtend genoot ik van de lekkerste chia pudding ooit bij Grød en daarna zag ik Amanda. We bezochten de foodhallen, lunchten in de Botanical Gardens en later op de dag gingen we nog een drankje doen bij het Meatpacking district. We hadden echt heerlijk weer die dag en ik weet ook zeker dat ik nog eens terugga naar Kopenhagen. Een dag was veel te kort voor zo’n mooie stad. Daarna vertrokken we richting Lund, Zweden. In de trein richting Lund checkte ik mijn activity tracker en zag dat ik die dag 18 kilometer had gelopen, wow! Daarom had ik dus zo’n vermoeide benen.

SONY DSCIMG_2577

De volgende dag brachten we een bezoekje aan Malmö. Hier aten we Zweedse kanelbulle (kaneelbroodjes), zagen we veel mooie design winkels en bezochten we ook nog een paar kringloopwinkels. Ik word altijd blij van kringloopwinkels en vind het een sport om voor weinig geld iets moois te kunnen vinden. En ik had geluk, ik vond een leuk kleedje voor in huis. De laatste dag gingen we brunchen bij een crêperie in Lund. Het regende de hele dag, ideaal weer dus om lekker te gaan genieten van crêpes. Ik koos voor Zweedse galettes met zalm en citroen, echt heerlijk! ‘s Avonds nam ik afscheid van Amanda en vloog ik weer terug naar huis.

 

Italië en birthday calories don’t count

Op 12 juni stond ik al om vijf uur ‘s ochtends op om mijn kamer te versieren, want mijn vriend was jarig. Helaas kon ik zijn verjaardag niet meevieren want ik vloog die ochtend naar Italië. Samen met een stel andere bloggers hadden we een persreisje waarbij we de streek Umbrië leerden kennen. De week bestond vooral uit veel eten, wijn drinken, musea bezoeken en genieten van de zon. 

SONY DSCSONY DSC

Op woensdag stond mijn favoriete deel van het programma op de planning. We startten met een Italiaanse kookcursus en daarna was het ‘time for relaxing and blogging at the pool’. Van dat bloggen is weinig gekomen, we zijn lekker bij het zwembad neergeploft en genoten van het zonnetje. 

Die vrijdag was ik jarig en nam ik de quote ‘birthday calories don’t count’ wel erg letterlijk. Ik begon mijn ochtend met cake bij het ontbijt, een paar uur later op het vliegveld zaten we aan de macarons en die avond nam ik nog een grand dessert. Ach ja, je bent maar één keer per jaar jarig toch? ‘s Avonds ging ik uiteten met mijn familie en kreeg ik ook weer wat leuke cadeaus. Onder andere een nieuwe yoga mat, de Lonely Planet van Sri Lanka en een weekendje weg naar Zandvoort. 

SONY DSCSONY DSC

Birthday picknick


Een week later vierde ik mijn verjaardag voor mijn vriendinnen. Ik had een picknick georganiseerd, alleen het weer was een beetje somber. Dus besloot ik om er gewoon gezellig een inside picknick van te maken. De vloer was bezaaid met veel lekkere dips, broodjes, salades en zoetigheid. Ik maakte mijn favo watermeloen salade, raw kokos-pindakaas balletjes, rode linzen hummus, kokoskoek, champignon-truffel tapenade en nog veel meer. Na mijn picknick kon ik geen pap meer zeggen, zo veel lekkere dingen had ik gegeten.

Vinden jullie het leuk om vaker een update te lezen over mijn maand? Laat het me dan weten in de comments!