Wraps met gegrilde groenten

SONY DSCIk ben nu al een tijdje gestopt met vlees eten en eigenlijk bevalt het me heel goed. Een jaar geleden zou ik dit nooit kunnen bedenken, toen leefde ik echt nog in de fitgirl lifestyle met veel gegrilde kippetjes. Daar is natuurlijk niks mis mee, maar de laatste tijd voelde het voor mij erg onnatuurlijk om nog vlees te eten. Ook kom ik in de supermarkt zo veel lekkere vleesvervangers tegen, dat ik nog steeds gevarieerd kan blijven eten en vlees daardoor helemaal niet mis.

Zo kwam ik laatst deze lekkere aspergeburgers van SoFine tegen in de supermarkt en leek het me leuk om daar eens mee te experimenteren. De burgers zijn lekker fris van smaak, ideaal voor een zomerse maaltijd. Bovendien zit er ook geen zooi in, wat me ook erg blij maakt. Een standaard broodje burger is natuurlijk ook een beetje saai, waarom niet burgers eten in de vorm van een wrap? Deze spelt wraps zijn zo gemaakt en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Bovendien zijn de burgers heerlijk in combinatie met gegrilde groenten. Nog een beetje koriander voor de frisse touch en klaar is je diner.

Laat je me weten wat je van het recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!SONY DSCRecept wraps met gegrilde groenten

Ingrediënten
(Voor 2 personen)

Wraps
100 gram spelt bloem
150 ml water
Flinke snuf zout
Handje koriander

Vulling
2 aspergeburgers van SoFine
1 aubergine
1 rode paprika
100 gram gemengde cherrytomaten
40 gram witte saladekaas blokjes
2 teentjes knoflook
Handje koriander
Scheutje olijfolie
Snufje zout

Benodigdheden
Mixer
Tosti ijzer of grillpan
Pan

Bereiding
1. Doe de ingrediënten voor de wraps in een kom en mix tot een glad beslag met een mixer. Doe een scheutje olijfolie in de pan, voeg 1/4 van het beslag toe en bak hier een dunne wrap van. Bak deze op dezelfde wijze als een pannenkoek en zorg dat beide zijden een beetje bruin kleuren. Bak in totaal vier kleine wraps van het beslag en leg ze op een bord.

2. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Besprenkel deze met een scheutje olijfolie. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakken en verdeel deze over de aubergine. Breng op smaak met zout. Grill deze in de grillpan of met een tosti ijzer 3-5 minuten tot er bruine strepen ontstaan.

3. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in dunne repen. Halveer de cherrytomaten. Grill beide 3-5 minuten.

4. Snijd de aspergeburger in kleine blokjes en doe een scheutje olijfolie in de pan. Bak deze aan elke kant 3 minuten tot deze bruiner kleurt.

5. Vul daarna de wraps met alle ingrediënten. Start met aubergine, daarna de paprika, cherrytomaten, aspergeburger, blokjes witte saladekaas en koriander. Vouw de wrap dicht en geniet er van!

Dit artikel is in samenwerking met SoFine gemaakt.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.