Myrna besloot om het roer om te gooien, flink te gaan sparen en iets te doen waar ze al een tijdje van droomde. Ze kocht een one way ticket naar Thailand en startte daar haar backpack avontuur. Na Thailand bezocht ze Vietnam, Cambodja en Myanmar. Tenslotte ging ze naar Bali en ook de bekende Gili eilanden bracht ze een bezoekje. Eenmaal in Bali aangekomen vroeg ik Myrna een eetdagboek bij te houden. Ik was stiekem best jaloers dat ze op mijn favourite island on earth was en bovendien erg benieuwd wat voor lekkers ze daar allemaal at. Ook heeft ze wat tips voor andere backpackers, handig om te onthouden als je zelf op reis gaat binnenkort.

myrr

 

Was het lastig om tijdens je reis gezond te eten?

Ja, dat vond ik tijdens mijn reis best lastig. Je krijgt vaak ei of pannenkoeken als ontbijt, veel snacks door de lange busritten en vooral veel rijst, noedels en gefrituurd eten. Daarom is dit eetdagboek van Bali ook niet echt te vergelijken met bijvoorbeeld een eetdagboek van Vietnam. Bali heeft zo veel heerlijke healthy eettentjes namelijk, waardoor gezond eten echt een stuk makkelijker is dan in de andere landen die ik bezocht.

Wat is het minst lekkere eten wat je tijdens je reis op hebt?

Dat was een beef noodle soup in Vietnam. Hier zat echt gigantisch veel koriander in en als ik iets vies vind is het koriander. Ik heb toen ook heel de maand met een briefje in mijn tas gelopen waarop in het Vietnamees stond dat ik geen koriander lustte.

 

Zijn er dingen van thuis die je gemist hebt?

Wat ik heel erg gemist heb is lekker een salade eten of gewoon mijn dagelijkse havermout ontbijtjes van thuis. Ik moest heel erg wennen aan veel warm eten, maar nu vind ik dat eigenlijk wel lekker.

 

Welke voedingstips heb jij voor andere backpackers die naar Azië gaan?

Probeer de snacks te vermijden, ook al heb je een lange busrit. Hierdoor ben ik toch wel wat kilootjes aangekomen, omdat je ook vaak uit verveling gaat eten. Ook kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om vaker rijst te laten staan en gewoon voor de gerechten met veel groenten te gaan. Plus als je Westers eet tijdens je reis is het vaak burgers of pizza, erg lekker maar ook niet heel goed voor je. Probeer fruitmarkten te zoeken en sla wat heerlijke tropische vruchten in. Bij de Appie in Nederland zijn deze erg duur en hier is het net zo duur als een appel voor ons. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat je lekker moet genieten van het mooie avontuur. Je normale gezonde patroon ligt thuis wel weer op je te wachten als je terug bent.

IMG_3157

Woensdag

Ontbijt
Ik ga op aanraden van Dalí naar Shady Shack, een tentje met een kaart waar ik al drie maanden enorm naar verlang. Ik ontbijt met een smoothie bowl genaamd berry bush met alleen maar ingrediënten waar ik heel blij van wordt plus een verse orange juice.

Lunch
Rond een uurtje of drie eet ik weer wat, dit keer bij Gypsy Bali. Ik bestel een vegetarische lasagne met lasagne bladen van aubergine en courgette. De lasagne heeft een homemade tomatensaus, Parmezaanse kaas en er zit een gebakken ei in. Klinkt heel gek maar het was echt mega lekker. Overdag drink ik elke dag veel water omdat het ontzettend heet is.

Diner
Ik eet ‘s avonds eigenlijk niks meer, niet zo slim aangezien ik een avondje ga stappen. Tijdens het stappen drink ik wodka met spa rood en eet ik een paar handjes chips.

 

Donderdag

Ontbijt
Ik vertrek richting Ubud en eet nog even een ontbijtje bij het hostel. Ik kies voor een French toast met vers fruit en drink hier een kop groene thee bij.

Tussendoor
Ik neem als tussendoortje een lekkere frisse smoothie met banaan, ananas, spinazie en kokosmelk.

Lunch
Daarna eet ik een vegetable flan en drink ik een bananen smoothie met cashewnoten. De flan is echt mega lekker, een soort quiche met zoete aardappel en verschillende soorten groenten. Daar bovenop ligt spinazie en ricotta kaas, echt heerlijk.

Diner
‘s Avonds eet ik bij Alchemy, een tentje wat bekend staat om zijn raw food menu. Ik neem de aloha pizza, welke gemaakt is van een bodem met zongedroogde tomaten. Als topping heeft de pizza champignons, ananas, rucola, olijven en een vegan cream cheese. Als toetje neem ik een vegan carrot cake en daarna loop ik helemaal voldaan het tentje uit. Wat kan je toch goed en lekker eten op Bali. Het kost wel wat meer dan in andere Aziatische landen en normaal at ik ‘s avonds fried rice of noodle soep, dus dit was weer even genieten.

 

Vrijdag

Ontbijt
De ontbijtjes zijn veel te lekker hier en ik kan niet kiezen, dus ik neem twee verschillende dingen. Ik start met een acai bowl met fruit, noten, kokos flakes en granola. Daarna neem ik nog een lekkere avocado on toast.

Lunch
Als lunch eet ik eens een keer wat Indisch, namelijk bruine rijst met veel groenten, kipsaté en tempeh. Het lokale eten is hier ook heerlijk en het is ook een stuk goedkoper.

Diner
Vanavond ga ik met een hele groep van het hostel op stap, dus nemen we allemaal een pizza. Ik kies een pizza met salami. Niet echt heel erg gezond maar ik had er wel even zin in. Tijdens het stappen drink ik nog een paar wodka met spa rood en citroen.

Momenteel zit Myrna in Australië, waar ze werkt als au pair. Over een tijdje gaat ze weer verder backpacken door Australië. Je kunt haar avonturen volgen via haar Instagram account.

info@zonderz