SONY DSC

Als ik een smoothie met passievrucht drink waan ik me altijd in een tropisch paradijs. Heb jij daar ook wel eens last van? Tijdens mijn stage in Bali at bijna elke dag wel passievrucht. Vaak at ik het bij mijn gezonde ontbijt. Maar ook een smoothie met passievrucht kan heerlijk zijn. Passievrucht is lekker zoet van smaak en rijk aan vitaminen. In de traditionele geneeskunde wordt passievrucht ook gezien als een natuurlijk geneesmiddel tegen slapeloosheid, hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Bovendien barst het ook van de vezels. Passievrucht is dus niet alleen erg lekker, maar ook enorm goed voor je lichaam.

Voor deze smoothie heb je maar drie ingrediënten nodig, namelijk passievrucht, sojayoghurt en mango. Ik gebruik altijd liever sojayoghurt dan gewone yoghurt, aangezien ik niet goed tegen lactose kan. Sojayoghurt is daarnaast een bron van plantaardige eiwitten, zo wordt de smoothie ook eiwitrijk. Zorg wel dat je sojayoghurt neemt zonder toegevoegde suikers, om het zo puur mogelijk te houden. De fruitsuikers in de mango en passievrucht zorgen al voor voldoende smaak. Deze smoothie is lekker als licht ontbijt of tussendoortje, whatever you like. Geniet er van!

Laat je me weten wat je van deze smoothie met passievrucht vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

smoothie-met-passievrucht

Recept smoothie met passievrucht en mango

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml sojayoghurt
150 gram mango
1 passievrucht

 

Benodigdheden

Blender of keukenmachine

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie.

Het Happy Healthy Body e-book boordevol gezonde recepten en een handig voedingsschema is nu te verkrijgen. Klik hier om het e-book te bestellen.

Wil je door mij persoonlijk begeleid worden met een gezond voedingspatroon? Meld je dan nu aan voor foodcoaching.