Als ik een smoothie met passievrucht drink waan ik me altijd in een tropisch paradijs. Heb jij daar ook wel eens last van? Tijdens mijn stage in Bali at bijna elke dag wel passievrucht. Vaak at ik het bij mijn gezonde ontbijt. Maar ook een smoothie met passievrucht kan heerlijk zijn. Passievrucht is lekker zoet van smaak en rijk aan vitaminen. In de traditionele geneeskunde wordt passievrucht ook gezien als een natuurlijk geneesmiddel tegen slapeloosheid, hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Bovendien barst het ook van de vezels. Passievrucht is dus niet alleen erg lekker, maar ook enorm goed voor je lichaam.

 

Smoothie met passievrucht en mango

 

Voor deze smoothie heb je maar drie ingrediënten nodig, namelijk passievrucht, sojayoghurt en mango. Ik gebruik altijd liever sojayoghurt dan gewone yoghurt, aangezien ik niet goed tegen lactose kan. Sojayoghurt is daarnaast een bron van plantaardige eiwitten, zo wordt de smoothie ook eiwitrijk. Zorg wel dat je sojayoghurt neemt zonder toegevoegde suikers, om het zo puur mogelijk te houden. De fruitsuikers in de mango en passievrucht zorgen al voor voldoende smaak. Deze smoothie is lekker als licht ontbijt of tussendoortje, whatever you like. Geniet er van!

Deze smoothie met passievrucht en mango is:

  • 100% vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Makkelijk om te maken

Laat je me weten wat je van dit recept vond? Deel je receptfoto op Instagram via #zonderzooi en tag @zonderzooi. Vind ik leuk!

 

SONY DSC

smoothie-met-passievrucht

 

Recept smoothie met passievrucht en mango

 

Ingrediënten
(Voor een persoon)

200 ml ongezoete sojayoghurt
150 gram mango
1 passievrucht

 

Benodigdheden

Blender of keukenmachine

 

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige smoothie.

Wil je door mij begeleid worden met een gezonder eetpatroon? Meld je dan nu aan voor mijn 12-weekse online programma waarbij ik je help om zonder zooi te eten, af te kicken van suikers en weer lekker in je vel te zitten!

info@zonderz